Notiks sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksmes par ieceri izbūvēt vēja elektrostacijas parkus Dobeles un Tukuma novadā

Jelgava, 30.okt., LETA. Šodien pkst.13 Dobeles novada pašvaldības ēkā, kā arī plkst.16.30 Džūkstes kultūras nama zālē notiks sākotnējās sabiedriskās apspriešanas sanāksmes par ieceri Dobeles novada Dobeles pagastā un Tukuma novada Džūkstes un Lestenes pagastos izbūvēt divus vēja elektrostacijas parkus, liecina paziņojums par paredzētās darbības ietekmes uz vidi novērtējuma sākotnējo sabiedrisko apspriešanu.

Elektroenerģijas ražotāja SIA "Eolus" meitas uzņēmumi SIA "Dobele Wind" un "Pienava Wind" plāno izveidot vēja elektrostaciju parkus "Dobele" un "Pienava".

Vēja elektrostaciju parkā "Dobele" ir plānots uzstādīt ne vairāk kā 27 vēja elektrostacijas ar kopējo ražošanas jaudu līdz 108 megavatiem, bet "Pienavā" plānotas ne vairāk kā 25 vēja elektrostacijas ar kopējo jaudu līdz 100 megavatiem. Uzstādāmo vēja elektrostaciju modelis un tehniskie raksturlielumi, kā arī precīzs to novietojums šobrīd vēl nav noteikts. Ietekmes uz vidi novērtējuma procesa laikā ir paredzēts vērtēt vairākus vēja elektrostaciju modeļus, salīdzinot tos, un precizēt novietojumu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Eolus" pieder kopumā desmit uzņēmumi, kas nodarbojas ar elektroenerģijas ražošanu - "Audruves wind", "Gulbji wind", "Melderi wind", "Pienava wind", "Virzas wind", "Dobele wind", "Mekji wind", "Osi wind", "Unas wind" un "Valpene wind". "Eolus" finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.septembra līdz 2015.gada 31.augustam, strādāja ar 94 138 eiro zaudējumiem.