Puķkopības produkcijas audzētājs "Sedumi" siltumnīcas paplašināšanā ieguldīs 443 688 eiro

Rīga, 27.okt., LETA. Viens no vadošajiem puķkopības produkcijas audzētājiem Latvijā "Sedumi" siltumnīcas paplašināšanā ziemciešu audzēšanai ieguldīs 443 688 eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta realizācijai bija izsludināts iepirkumu konkurss, kurā triju pretendentu vidū uzvarēja SIA "Erbauer Group", kura piedāvātā līgumcena ir 443 688 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Projektu plānots īstenot līdz 2019.gada 30.martam, piesaistot finansējumu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam (LAP) pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" .

Saskaņā ar "Sedumi" valdes locekļa Sarmja Kalniņa aģentūrai LETA oktobra sākumā teikto, uzņēmums šobrīd siltumnīcā 0,2 hektāru platībā audzē puķes podos, kā piemēram, prīmulas, Ziemassvētku zvaigznes, ciklamenas un krizantēmas. Saistībā ar pieaugušo pieprasījumu "Sedumi" plāno paplašināt tieši ziemciešu audzēšanu, blakus esošajai siltumnīcai uzbūvējot jaunu ziemas siltumnīcu 0,4 hektāru platībā. Tāpat plānots izveidot arī ūdens rezervuāru, kur savākt lietus ūdeni, lai tos izmantotu audzēšanas procesā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā "Sedumi" strādāja ar 3,801 miljona eiro apgrozījumu un 307 577 eiro peļņu.

"Sedumi" ir reģistrēts 2000.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 28 400 eiro. Uzņēmums pieder trijām privātpersonām - Egilam Bojāram (45%), Sarmim Kalniņam (45%) un Aijai Bojārei (10%).

"Sedumi" darbojas tirdzniecības, lauksaimniecības produkcijas ražošanas (puķkopības nozare) un būvniecības (siltumapgādes un ūdens apgādes uzstādīšana un apkalpošana) nozarēs. Uzņēmumam ir "Sedumi" tirdzniecības centrs", "Sedumi" dārzniecība un veikals "Sēta", liecina informācija kompānijas mājaslapā.