"Rīgas piensaimnieka" apgrozījums pērn pieauga par 7,5%

Rīga, 23.okt., LETA. Piena pārstrādes uzņēmuma "Rīgas piensaimnieks" apgrozījums 2016.gadā salīdzinājumā ar gadu iepriekš ir pieaudzis par 7,5% - līdz 32,635 miljoniem eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 564 317 eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotais kompānijas gada pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gadā piedzīvotas būtiskas izejvielu un materiālu cenu svārstības. "Nepatstāvīgums ierobežoja spēju rūpniecībai augt, kā arī apgrūtināja prognozējamu tirdzniecības nosacījumu veidošanu savstarpējam darbam ar klientiem," teikts vadības ziņojumā.

Tāpat "Rīgas piensaimnieka" vadība atzīmē, ka galvenais faktors, kas ietekmēja izejvielu cenu kāpums, bija starptautiskos tirgos pieaugošais pieprasījums pēc piena taukiem.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, 2016.gadā "Rīgas piensaimnieks" no zemnieku saimniecībām un individuālajiem piena piegādātājiem iepirka un pārstrādāja 26 074 tonnas piena, kas ir par 2,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

2015.gadā "Rīgas piensaimnieks" strādāja ar 30,365 miljonu eiro apgrozījumu un 480 511 eiro peļņu.

"Rīgas piensaimnieks" dibināts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 379 388 eiro. Uzņēmums ražo apmēram 100 produktu, tostarp pazīstamākie ir biezpiena sieriņš "Kārums", kausētie sieri "Dzintars".

"Rīgas piensaimnieks" ietilpst "Food Union" grupā, kurā ietilpst arī AS "Rīgas piena kombināts", AS "Valmieras piens", kā arī saldējuma ražotāji "Premia" Igaunijā un Lietuvā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbjørn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā un saldējuma ražotājs Baltkrievijā "Ingman Ice Cream" un "Hladokombinat No.1" Krievijā, kā arī divas piena ražošanas rūpnīcas, kas pašlaik tiek celtas Ķīnā.