Pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums "New Century Investments"

Rīga, 23.okt., LETA. Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija AS "New Century Investments", kuras pamatkapitāls ir 900 000 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja UR.

Pēc "Firmas.lv" datiem, uzņēmums "New Century Investments" reģistrēts 16.oktobrī, un tā vienīgais valdes loceklis ir Jevgēnijs Lukašuks. Tā kā kompānija ir AS, tai nav jāsniedz UR ziņas par tās īpašniekiem, un šī informācija nav publiskota.

Otrs lielākais pamatkapitāls no pagājušajā nedēļā reģistrētajām kompānijām bija SIA "Hansa Charcoal". Kompānija reģistrēta 16.oktobrī un tās reģistrētais pamatkapitāls ir 20 000 eiro. Uzņēmums pieder kompānijai "Jorant Finances" (95%) un Jurim Birnikam (5%), kurš ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

Trešais lielākais pamatkapitāls - 10 000 eiro - bija divām pagājušajā nedēļā reģistrētām kompānijām - SIA "Skonto Concrete Cladding" un SIA "AHF". Uzņēmums "Skonto Concrete Cladding" dibināts 16. oktobrī, un tas vienādās daļās pieder Guntim un Rihardam Rāviem. Rihards Rāvis ir arī kompānijas vienīgais valdes loceklis. Savukārt "AHF" reģistrēta 19.oktobrī un kompānija pilnībā pieder Anetei Freibergai-Samtiņai. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Roberts Samtiņš.

Pagājušajā nedēļā, 19.oktobrī reģistrēts arī SIA "CR Capital", kura reģistrētais pamatkapitāls ir 6 000 eiro. Kompānija pilnībā pieder Voldemāram Brēdiķim, kurš ir arī uzņēmuma vienīgais valdes loceklis.

UR informē, ka pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un UR reģistrēti 196 jauni subjekti, kas ir par sešiem subjektiem vairāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 25 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 183 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 21 biedrība.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 521 subjekti, kas ir par četriem subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas.