Notiks starptautiska konference par aktualitātēm reproduktoloģijā, ģenētikā un biotehnoloģijās

Rīga, 20.okt., LETA. Šodien viesnīcā "Radisson Blu Latvija", Elizabetes ielā 55, Rīgā, notiks starptautiska konference par aktuāliem jautājumiem reproduktoloģijā, ģenētikā un biotehnoloģijās, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāja reproduktīvās ģenētikas klīnikas "iVF Riga" pārstāvji.

Konferencē paredzēts apspriest jaunākos pētījumus un ģenētikas metodes, jaunatklājumus un iespējas šūnu terapijā un reproduktoloģijā. Tajā piedalīsies speciālisti no Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Anglijas, Izraēlas, Spānijas, Beļģijas.

Pasākuma pirmā daļa būs veltīta šūnu tehnoloģijām un reģeneratīvai terapijai. Tāpat šajā konferences daļā tās dalībnieki varēs uzzināt vairāk par šūnu produktu kvalitātes kontroles un to pielietošanas efektivitātes jautājumiem.

Bet otrajā daļā lektori runās par ģenētikas un reproduktīvās medicīnas jautājumiem, tajā uzstāsies speciālisti ar ilggadēju pieredzi no Latvijas, Spānijas, Lielbritānijas un Zviedrijas. Šajā daļā galvenā uzmanība tiks pievērsta grūtniecības neiznēsāšanas problēmām un kvalitātes jautājumiem ģenētisko pētījumu veikšanas laikā.

Klīnika "iVF Riga" apvieno trīs tehnoloģiju ārstniecības un diagnostikas iestādes: Neauglības ārstēšanas klīniku, Reproduktīvās ģenētikas centru un Cilmes šūnu centru, kas nodarbojas ar cilmes šūnu savākšanu, apstrādi, glabāšanu un drīzumā piedāvās arī ārstniecības pakalpojumus.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "iVF Riga" apgrozījums pērn bija 3,624 miljoni eiro, bet peļņa - 308 759 eiro. SIA "iVF Riga" dibināta 2010.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2816 eiro. "iVF Riga" īpašnieki ir Vjačeslavs Popkovs - 50% un divi Krievijas pilsoņi Gļebs Mikhailiks - 42,97% un Alla Kalugina - 7,03%.