Novembra otrajā pusē izsolīs "Trasta komercbankai" piederošu īpašumu "Surimi" Ropažu novadā

Rīga, 18.okt., LETA. Novembra otrajā pusē izsolīs likvidējamās "Trasta komercbankas" īpašumu "Surimi", Muceniekos, Ropažu novadā, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Bankas maksātnespējas procesa administrators Armands Rasa pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvā iegādāties "Trasta komercbankai" piederošo nekustamo īpašumu "Surimi", kas sastāv no diviem zemesgabaliem ar kopējo platību 0,5028 hektāri un uz tā esošas apbūves - ražošanas ēkas un nedzīvojamās ēkas, kā arī tajās esošo kustamo mantu, kas pieder SIA "TKB līzings".

Nekustamā īpašuma novērtējums ir 220 000 eiro, bet tajā esošās kustamās mantas novērtējums ir 73 300 eiro. Izsoles sākumcena ir 293 300 eiro. Izsoles solis - 25 000 eiro. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole notiks 2017.gada 21.novembrī plkst.11 Krišjāņa Valdemāra ielā 33-35, Rīgā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka attiecīgajā adresē reģistrēts zivju un vēžveidīgo pārstrādes uzņēmums SIA "Atlantikstars". Minētajai kompānijai 2016.gada decembrī pasludināts maksātnespējas process. Tāpat attiecīgajā adresē reģistrēta holdingkompānija SIA "JJ & Q".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka oktobrī atsākušās "Trasta komercbankas" aktīvu izsoles. Rasa jūnija otrajā pusē apturēja iepriekšējā bankas administratora Ilmāra Krūma sāktos un neizpildītos darījumus ar "Trasta komercbankas" mantu - tika atceltas un netika noturētas visas "Trasta komercbankas" maksātnespējas procesa ietvaros līdz 2017.gada 19.jūnijam izsludinātās izsoles.

Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) ierosinājuma no 2016.gada 4.marta anulējusi "Trasta komercbankai" izsniegto licenci, ņemot vērā, ka banka ilgstoši pieļāva nopietnus pārkāpumus vairākās svarīgās bankas darbības jomās. Tāpat ņemts vērā FKTK kā Latvijas Noregulējuma iestādes izvērtējums, ka bankai nav iespējams piemērot noregulējumu jeb glābt to sabiedrības interesēs.

"Trasta komercbanku" par likvidējamu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina 2016.gada 14.martā. Savukārt 2017.gada 10.martā "Trasta komercbanka" tika pasludināta par maksātnespējīgu un sākta bankas bankrota procedūra.

Par bankas maksātnespējas administratoru sākotnēji tika iecelts Krūms, taču ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2017.gada 19.jūnija lēmumu viņš ir atcelts no šo pienākumu pildīšanas. Viņa vietā tiesa bankas maksātnespējas procesa administratora amatā iecēlusi Rasu.

FKTK šogad maijā vērsās tiesā ar pieteikumu par Krūma atcelšanu no administratora pienākumu pildīšanas, jo konstatēja, ka "Trasta komercbankas" administrators neatbilst Kredītiestāžu likuma noteiktajām prasībām, kā arī konstatēja tādu administratora rīcību, kas FKTK vērtējumā bija uzskatāma par ļaunprātīgu. Valsts policija 2017.gada jūnija sākumā Krūmu aizturēja, bet 9.jūnijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa nolēma Krūmu apcietināt. Krūmam tika inkriminēta izspiešana un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšana. Savukārt jūlija beigās Krūms izmeklēšanas interesēs tika atbrīvots no apcietinājuma. Viņam ir piemērota policijas uzraudzība, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī aizliegums tikties ar noteiktām personām.