Ķieģeļu ielas būvniecība Valmierā izmaksā 161 080 eiro

Valmiera, 13.okt., LETA. Šobrīd notiekošā Ķieģeļu ielas būvniecība posmā no Matīšu šosejas līdz Dzegu ielai izmaksā 161 080 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, aģentūru LETA informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Būvdarbus veic SIA "Limbažu ceļi". Darbi tiks pabeigti 18 nedēļu laikā, un pēc to pabeigšanas varēs nokļūt pie jaunās daudzdzīvokļu ēkas Ķieģeļu ielā 8.

Jaunā, 152 m garā ielas posma būvniecība paredz melnzemes un nederīgās grunts rakšanas darbus, attīrīšanu no apauguma ar krūmiem, grāvju aizrakšanu. Zem ielas brauktuves tiks izbūvēta saimnieciskā kanalizācija, ūdensvads, kā arī jauna slēgta tipa lietus kanalizācijas sistēma. Tiks izbūvēta arī mūsdienu prasībām atbilstoša infrastruktūra gājējiem un velosipēdistiem, kā arī visā posma garumā ielu paredzēts apgaismot.

Pirms ielas izbūves tika veikta tās grunts ģeotehniskā izpēte, nosakot grunts tipu un būvniecības laukuma hidroloģiskos apstākļus. Izpētes rezultātā lielākajā laukuma daļā tika konstatēta stipri mitra, mālainas konsistences grunts. Tādēļ būvniecības gaitā atsevišķās vietās paredzēta grunts stiprināšana ar ģeosintētiskajiem materiāliem vai nomaiņa ar tīru smilti. Tādējādi tiks stabilizēta ielas pamatne un izlīdzināta transporta kustības radītā slodze. Par spīti mitrajiem laikapstākļiem būvlaukuma ģeotehniskais stāvoklis raksturots kā vienkāršs.

SIA "Limbažu ceļi" pērn nopelnīja 322 263 eiro un apgrozījumā sasniedza 9,8 miljonus eiro. Limbažos reģistrētajā SIA "Binders" meitas uzņēmumā strādā 155 darbinieki, liecina "Firmas.lv" informācija.