"Venden" līdz 2019.gada beigām plāno paplašināt ražotni un trīskāršot ražošanas apjomus

Rīga, 5.okt., LETA. Ūdens ražotāja un tirgotāja SIA "Venden" līdz 2019.gada beigām plāno paplašināt ražotni un trīskāršot ražošanas apjomus, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma izpilddirektors Aldis Škutāns.

Saskaņā ar pašreizējiem aprēķiniem ražotnes paplašināšanas projekta īstenošanai būs nepieciešami apmēram divi miljoni eiro. Šī projekta īstenošanai paredzēts piesaistīt līdzekļus no Eiropas Savienības fondiem.

"Venden" ūdens ražotnes, kas atrodas Cēsīs, Cīrulīšu ielā 68, platība pēc paplašināšanas projekta īstenošanas sasniegs vismaz 2500 kvadrātmetrus. Patlaban "Venden" ražotnes platība ir apmēram 1500 kvadrātmetri.

Jau vēstīts, ka "Venden" šogad plāno sasniegt 12,5 miljonu eiro apgrozījumu. Tikmēr uzņēmuma peļņa varētu saglabāties pagājušā gada līmenī. "Firmas.lv" informācija liecina, ka pērn "Venden" apgrozījums bija 10,976 miljoni eiro, bet peļņa - 653 054 eiro.

SIA "Venden" reģistrēta 1997.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 440 eiro. "Venden" īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Eduards Magelis un SIA "Mica tehnoloģijas", kas savukārt pilnībā pieder Polijas pilsonei Kristinai Jaseļskai.