"Jysk" piecu gadu laikā Baltijā un Baltkrievijā plāno investēt kopumā 40 miljonus eiro

Rīga, 29.sept., LETA. Ikdienas un atpūtas preču mazumtirgotājs "Jysk" tuvāko piecu gadu laikā attīstībā Baltijas valstīs un Baltkrievijā plāno investēt kopumā 40 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Jysk" dibinātājs un īpašnieks Larss Larsens.

Piecu gadu laikā Baltijas valstīs un Baltkrievijā plānots atvērt 35 jaunus veikalus, bet kopumā visos "Jysk" pārstāvētajos tirgos šajā laika periodā paredzēts atvērt vismaz 700 jaunu veikalu.

Larsens atzīmēja, ka patlaban "Jysk" veikalu skaits sasniedz 2500, taču nākotnē veikalu skaitu paredzēts dubultot, sasniedzot 5000 veikalu.

"Jysk" vadītāja Baltijas valstīs un Baltkrievijā Dace Zundure norādīja, ka pašlaik kopumā "Jysk" Baltijas valstīs un Baltkrievijā ir 34 veikali, bet tuvāko piecu gadu laikā to skaitu plānots palielināt 70.

"Lielāko tiesu šī izaugsme notiks uz Baltkrievijas tirgus iekarošanas rēķina. Arī Baltijas valstīs gan reģionos, gan lielākajās pilsētās redzam potenciālu izaugsmei," sacīja Zundure.

Uzņēmuma pārliecību par biznesa attīstības perspektīvu stiprina norises ekonomikā.

"Pašlaik ir vērojama pozitīva ekonomikas izaugsme. Šogad Latvijā novērojām straujāko ekonomikas izaugsmes tempu pēdējo triju gadu laikā, līdz ar to aug arī iedzīvotāju labklājības līmenis un viņiem ir daudz pozitīvāks skats uz nākotni. Tas pozitīvi ietekmē ne tikai ikdienā nepieciešamo preču tirdzniecību, iedzīvotāji vēlas arī uzlabot savus dzīves apstākļus un iegulda līdzekļus arī ilgtermiņa lietošanas preču iegādē. Ja vēl arī mūsu valsts iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem tiks atvieglots nodokļu slogs, arī mūsu biznesā būs paredzamas pozitīvas tendences," skaidroja Zundure.

"Jysk" ar 2500 veikaliem pašlaik ir pārstāvēts visā Eiropā, izņemot Īriju, Luksemburgu un Lihtenšteinu.

"Kad esam apguvuši Eiropas tirgus, mēs vēlamies plesties vēl tālāk. Mans sapnis ir "Jysk" pārstāvniecība visā pasaulē," sacīja Larsens, piebilstot, ka patlaban "Jysk" Vācijas uzņēmums "Danisches Bettenlager" gatavojas ieiet Dienvidamerikas tirgū, un Čīle būs pirmā valsts šai reģionā, kurā tiks atvērts "Jysk" veikals.

Patlaban veikalu tīkls "Jysk" pārstāvēts 48 valstīs.

Latvijā "Jysk" pārstāvošās SIA "Jysk Linnen'n Furniture" ("Jysk") apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.marta līdz 2017.gada 28.februārim, bija 23,712 miljoni eiro, kas ir par 0,2% vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet uzņēmuma peļņa sasniedza 824 375 eiro, kas ir pieaugums par gandrīz 5%, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Jysk Linnen'n Furniture" reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 500 264 eiro. Uzņēmums pieder Islandē reģistrētai kompānijai "Joska Eignarhaldsfelag ehf av PLC".