"KVV Liepājas metalurga" pārdošanas darījumu plānots pabeigt oktobra vidū

Rīga, 28.sept., LETA. Aptuveni pēc divām nedēļām - līdz 16.oktobrim - plānots pabeigt maksātnespējīgās AS “KVV Liepājas metalurgs” pārdošanas darījumu, aģentūru LETA informēja maksātnespējas administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis.

Viņš norādīja, ka patlaban ar uzņēmuma potenciālo pircēju tiek kārtoti visi nepieciešamie darījuma dokumenti. Pēc darījuma dokumentu saskaņošanas ar potenciālo pircēju, tas tiks virzīts saskaņošanai ar nodrošinātiem kreditoriem.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošas neoficiālas informācijas "KVV Liepājas metalurgs" ražotnes pircējs ir uzņēmējs Igors Šamiss, kurš bija viens no diviem galvenajiem pretendentiem arī pirms trim gadiem notikušajā maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" mantas pārdošanā, kad uzņēmumu tika izlemts pārdot Ukrainas "KVV Group".

2014.gadā Krievijas izcelsmes miljonāram Šamisam piederošais Luksemburgā reģistrētais uzņēmums "United Group" piedāvāja iegādāties "Liepājas metalurga" pamatražotni par 120 miljoniem eiro, savukārt par uzņēmuma pircēju izvēlētā "KVV Group" piedāvāja 107 miljonus eiro.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada maija beigās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) pēc valdības sēdes sacīja, ka seši potenciālie investori ir iesnieguši nesaistošos piedāvājumus "KVV Liepājas metalurga" iegādei un Ministru kabinets devis zaļo gaismu tālākām sarunām.

Tāpat ziņots, ka "KVV Liepājas metalurga" potenciālie investori ir no trešajām valstīm.

"KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas procesa administrators Guntars Koris augusta vidū pagarināja kompānijas mantas pārdošanas termiņu, lai mēneša laikā saskaņotu ar nodrošinātajiem kreditoriem sagatavotos pirkuma līgumus un pieņemtu lēmumu par investora (pircēja) galīgo izvēli. Termiņa pagarinājums bija nepieciešams arī investora pārstāvju, kuriem tiek kārtotas vīzas Latvijas apmeklējumam augusta beigās, vizītes nodrošināšanai. Parādnieka ieķīlātās mantas pārdošanas termiņš tika pagarināts līdz 2017.gada 29.septembrim.

2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" zaudējumi 2016.gadā bija 26,145 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma apgrozījums bija 14,163 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.