Mēbeļu furnitūras tirgotāja "AM Furnitūra" apgrozījums pērn pieauga par 15,7%

Rīga, 26.sept., LETA. Mēbeļu furnitūras tirgotājs "AM Furnitūra" pagājušajā gadā strādāja ar 8,638 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,3 reizes un bija 419 215 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais gada pārskats.

"Iepriekšējo gadu ieguldījumu ražošanā sāka nest atdevi, klienti novērtē izstrādājumu augsto kvalitāti un to izgatavošanas ātrumu, tas atspoguļojas pārdošanas rādītājos un neto peļņas rentabilitātes pieaugumā," teikts uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā.

"AM Furnitūra" vadība arī atzīmē, ka pērn par 18% pieauga preču uzkrājumi, par 11% ir saruka pircēju un pasūtītāju parādi, bet radniecīgo kompāniju parādi samazinājās par 9%. Iepirkuma apmēra pieauguma dēļ kompānijas parādi piegādātājiem un darbuzņēmējiem pērn pieauga par 19%.

Uzņēmuma vadība norāda, ka "AM Furnitūra" pagājušajā gadā aktīvi strādāja pie tā, lai paātrinātu pasūtījumu apstrādi, kā arī optimizētu ražošanas un loģistikas procesus.

Pēc kompānijas vadības minētā, viens no būtiskākajiem riskiem, ar ko "AM Furnitūra" sastopas, ir kvalificēta darbaspēka pieejamības pasliktināšanās, taču arī valsts nodokļu politikai ir raksturīgas biežas izmaiņas, kuru dēļ ir grūti plānot izdevumus ilgtermiņā.

"AM Furnitūra" vadības ziņojumā atzīmēts, ka kompānija turpmāk plāno ieguldīt nozīmīgus līdzekļus ražošanas paplašināšanā, aktīvāk pievērsties tirdzniecībai reģionos, kā arī turpināt darbu pie ārvalstu tirgu apgūšanas un jaunu preču ieviešanas tirdzniecībā.

2015.gadā "AM Furnitūra" strādāja ar 7,466 miljonu eiro apgrozījumu un 184 584 eiro peļņu.

Uzņēmums "AM furnitūra" nodarbojas ar mēbeļu furnitūras, durvju furnitūras un plātņu materiāla vairumtirdzniecību un mazumtirdzniecību. Kompānija ir reģistrēta 1998.gadā, un tās apmaksātais pamatkapitāls ir 45 440 eiro. Kompānija pieder Aigaram Lūkam.