Pagājušajā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija "MSDSL"

Rīga, 25.sept., LETA. Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums bija SIA "MSDSL", kuras reģistrētais pamatkapitāls ir 354 800 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja UR.

Pēc "Firmas.lv" datiem, uzņēmums "MSDSL" reģistrēts 2017.gada 20.septembrī. Kompānija pieder SIA "White Ventures". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Ainārs Kalniņš.

Otra lielākā pēc pamatkapitāla no pagājušajā nedēļā reģistrētajām kompānijām bija SIA "MV Bon Vivant", kuras pamatkapitāls ir 286 000 eiro. "MV Bon Vivant" reģistrēta 19.septembrī, bet tās īpašniece ir AS "AmberStone Group". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Kārlis Kavass.

Savukārt trešais lielākais pēc pamatkapitāla pagājušajā nedēļā reģistrētais uzņēmums bija SIA "B3C", kurš reģistrēts 19.septembrī un kura pamatkapitāls ir 283 600 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "White Ventures". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Ainārs Kalniņš. Ceturto vietu pēc pamatkapitāla lielāko reģistrēto uzņēmumu topā ieņem SIA "KDRFC", kas reģistrēts 21.septembrī un kura pamatkapitāls ir 38 000 eiro. Arī "KDRFC" pieder SIA "White Ventures" un kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Ainārs Kalniņš.

Pagājušās nedēļas top pieci noslēdz SIA "Ezerlīču krasti", kura reģistrēta 18.septembrī un kuras pamatkapitāls ir 10 500 eiro. Uzņēmums pieder SIA "Rijas", bet uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir Andis Jaunzems.

UR informē, ka pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un UR reģistrēti 208 jauni subjekti, kas ir par 10 subjektiem mazāk nekā pirms nedēļas. Biedrību un nodibinājumu reģistrā tika reģistrēti 19 subjekti. No kopējā skaita visvairāk jeb 200 bija sabiedrības ar ierobežotu atbildību un 19 biedrības/arodbiedrības.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 508 subjekti, kas ir par 101 subjektu vairāk nekā pirms nedēļas.