"Rīgas farmceitiskā fabrika" iegādājusies uztura bagātinātāju zīmola "Jonax" īpašnieci

Rīga, 22.sept., LETA. AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika" (RFF) iegādājusies uztura bagātinātāju zīmola "Jonax" īpašnieces SIA "Jonnex-Farma" kapitāldaļas, aģentūrai LETA pavēstīja RFF valdes priekšsēdētājs Kaspars Bāliņš.

Līdz ar to "Jonnex-Farma" kļūs par RFF meitasuzņēmumu. Darījuma summa netiek atklāta.

Bāliņš norādīja, ka zīmola "Jonax" produkcija ir ieguvusi labas atsauksmes patērētāju vidū, zīmols arvien turpina attīstīties, dažādojot produktu līnijas. Savukārt "Jonnex-Farma" līdz ar šo darījumu iegūs papildu stabilitāti ilgtermiņa attīstībai. Paredzēts, ka darījums ilgtermiņā veicinās abu uzņēmumu turpmāko izaugsmi.

Par "Jonnex-Farma" valdes priekšsēdētāju kļūs Bāliņš, nomainot Irinu Komarņicku, bet Diāna Stepiņa-Gauja saglabās prokūristes amatu uzņēmumā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Jonnex-Farma" apgrozījums pērn bija 1,472 miljoni eiro, bet peļņa - 602 964 eiro. "Jonnex-Farma" reģistrēta 2002.gadā, un tās pamatkapitāls ir 102 840 eiro. "Jonnex-Farma" līdz šim piederēja komandītsabiedrībai "Romian MT".

Savukārt RFF apgrozījums pagājušajā gadā bija 3,326 miljoni eiro, kas ir par 0,2% vairāk nekā 2015.gadā, bet peļņa pieauga par 78,5% un sasniedza 448 598 eiro. Uzņēmuma galvenie darbības veidi ir zāļu (tinktūras, ziedes, spirta šķīdumi u.c.), uztura bagātinātāju un medicīnas preču ražošana. "Rīgas farmaceitiskās fabrikas" reģistrētais pamatkapitāls ir 2 930 200 eiro un tā pilnībā pieder vietējam holdingam AS "Repharm".