"Latvijas koncerti": Pieprasījums pēc kultūras pasākumiem saglabājies iepriekšējā gada līmenī

Rīga, 22.sept., LETA. Pieprasījums pēc kultūras pasākumiem ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī, aģentūrai LETA pastāstīja VSIA "Latvijas Koncerti" valdes loceklis Guntars Ķirsis.

Viņš norādīja, ka šā gada sākums bijis interesants, jo tirgū ienākuši jauni pasākumu rīkotāji ar kvalitatīvu piedāvājumu. "Piedāvājums ir bijis ļoti plašs un, kā liecina novērojumi, arī pieprasījums pēc kultūras pasākumiem ir saglabājies līdzīgi kā 2016.gadā," sacīja Ķirsis.

Pēc viņa teiktā, iespējams novērot, ka cilvēkus interesē jaunas, oriģinālas mākslas pasniegšanas formas, piemēram, nakts koncerti, brīvdabas koncerti un tamlīdzīgi pasākumi.

Vienlaikus Ķirsis uzsvēra, ka, pretēji iespējamajam priekšstatam, ka kultūras dzīve Latvijā ir ļoti piesātināta, salīdzinot ar attīstītākām Eiropas valstīm, sabiedrības daļa, kura apmeklē kultūras pasākumus Latvijā ir procentuāli mazāka. "Taču tai beidzamajos gados ir tendence pieaugt, kas nozīmē, ka konkurence faktiski ir nevis kultūras pasākumu rīkotāju starpā, bet gan starp kultūru kopumā un citām brīvā laika pavadīšanas iespējām," skaidroja "Latvijas Koncertu" valdes loceklis

Prognozējot kopējo nozares apgrozījuma apmēru, Ķirsis sacīja, ka šā gada beigās tas varētu būt pieaudzis, ņemot vērā, ka šogad Latvijas simtgades programmas ietvaros jau sākta tādu vērienīgu projektu kā "Latvijas gredzens" realizācija, kā arī tirgū ienācis jauns koncertu rīkotājs "Baltijas muzikālās sezonas". Tomēr būtisks kopējā nozares apgrozījuma pieaugums, pēc "Latvijas Koncertu" vadītāja teiktā, ir gaidāms 2018.gadā.

"Latvijas Koncerti" ir viena no valsts iekšējās un ārējās kultūrpolitikas mārketinga sastāvdaļām un tā regulāri sadarbojas ar Latvijas pašvaldībām mūzikas festivālu un atsevišķu koncertu rīkošanā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā. Ik gadu visā Latvijā notiek apmēram 400 "Latvijas Koncertu" rīkotu pasākumu. Uzņēmuma pārraudzībā ir Latvijas Radio koris, valsts kamerorķestris "Simfonietta" un "Spīķeru koncertzāle".

VSIA "Latvijas Koncerti" 2016.gadā strādāja ar 1,231 miljona eiro apgrozījumu un peļņu 14 127 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

VSIA "Latvijas Koncerti" dibināta 1998.gadā un tās pamatkapitāls ir 42 845 eiro. Uzņēmums ir Kultūras ministrijas pārraudzībā.