Elektronisko cigarešu biznesu pārstāvošā asociācija maina nosaukumu un veiz izmaiņas valdē

Rīga, 21.sept., LETA. Elektronisko cigarešu biznesu pārstāvošā Beztabakas nozares asociācija kļuvusi par Bezdūmu nozares asociāciju (BNA), kā arī veikusi izmaiņas biedrības valdē, liecina "Firmas.lv" informācija.

Nosaukuma maiņa un izmaiņas valdē reģistrētas šī gada 16.augustā, kad darbu valdē sāka Mārcis Rēdmanis, nomainot Konstantinu Serjapinu. Darbu valdē turpina Olga Silakaktiņa un Māris Sproga.

Rēdmanis skaidroja, ka BNA apvieno lielākos bezdūmu smēķējamo produktu tirgus dalībniekus. Organizācijas mērķis ir pārstāvēt bezdūmu nozares uzņēmumu kopīgās intereses, kā arī izstrādāt bezdūmu nozares kvalitātes standartus un nodrošinātu nozares uzņēmumu sertifikāciju atbilstoši tiem.

"Organizācijas pamata mērķis ir uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides veicināšana bezdūmu produktu nozarē, kā arī nozares uzņēmumu interešu pārstāvniecība un dalība nozari ietekmējošu normatīvo aktu izstrādē un pilnveidošanā. Tāpat BNA vērsīsies pret kontrabandu, viltojumiem, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un aktīvi sadarbosies ar patērētāju tiesību uzraudzības organizācijām," uzsvēra Rēdmanis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka viens no BNA darba redzamākajiem aspektiem būs pamatoti pētījumi par nozares produktu kvalitāti un to ietekmi uz veselību, kas ļautu risināt konstruktīvu diskusiju ar Veselības ministriju un citām sabiedrības institūcijām un organizācijām.

"Ņemot vērā, ka visi uzņēmumi, kas apvienojušies asociācijā, stingri ievēro korporatīvās sociālās atbildības principus, viens no BNA pamatuzdevumiem būs vēršanās pret pasīvo smēķēšanu un cigarešu dūmu kaitīgo ietekmi, veicot sabiedrības informēšanas un skaidrošanas darbu," atzīmēja Rēdmanis.

BNA ir apvienojušies bezdūmu nozares uzņēmumi, kas kopā pārstāv lielāko Latvijas tirgus daļu. Lielākie BNA biedri ir uzņēmumi "Airsmoke", "Rovico", "Alpliq" un citi nozares profesionāļi.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka asociācija dibināta 2014.gada 11.aprīlī.