Ašeradens: Nākamajā nedēļ plānots vērtēt "KVV Liepājas metalurga" potenciālo investoru pieteikumus ar reālām finanšu garantijām

Rīga, 15.sept., LETA. Nākamajā nedēļ plānots vērtēt maksātnespējīgā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" potenciālo investoru pieteikumus ar reālām finanšu garantijām, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Viņš norādīja, ka sarunas par investora piesaisti "KVV Liepājas metalurgam" tuvojas noslēgumam. "Ja mums izdosies, šodien vajadzētu būt parakstītiem pieteikumiem, kuri jau ir ar reālām finanšu garantijām. Līdz šim sarunas bija vairāk - kā būtu, ja būtu, bet šobrīd ir jāiesniedz dokumenti ar reālām banku un finanšu garantijām. Nākamajā nedēļā mēs vērtēsim visu šo materiālu," sacīja ministrs.

Ašeradens piebilda, ka investora piesaistes procesā agrīnā fāzē ir piesaistīta arī Eiropas Komisija. "Izvēle būs balstīta uz kopējām Eiropas rekomendācijām," viņš teica.

Pēc ministra prognozētā, valdība, kā viens no "KVV Liepājas metalurga" kreditoriem, apmēram divu nedēļu laikā plāno izdarīt izvēli, savukārt pēc tam lēmumu par investora piesaisti pieņems parējie kompānijas kreditori.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada maija beigās Ašeradens pēc valdības sēdes sacīja, ka seši potenciālie investori ir iesnieguši nesaistošos piedāvājumus "KVV Liepājas metalurga" iegādei un Ministru kabinets devis zaļo gaismu tālākām sarunām.

Tāpat ziņots, ka "KVV Liepājas metalurga" potenciālie investori ir no trešajām valstīm.

"KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas procesa administrators Guntars Koris augusta vidū pagarināja kompānijas mantas pārdošanas termiņu, lai mēneša laikā saskaņotu ar nodrošinātajiem kreditoriem sagatavotos pirkuma līgumus un pieņemtu lēmumu par investora (pircēja) galīgo izvēli. Termiņa pagarinājums bija nepieciešams arī investora pārstāvju, kuriem tiek kārtotas vīzas Latvijas apmeklējumam augusta beigās, vizītes nodrošināšanai. Parādnieka ieķīlātās mantas pārdošanas termiņš pagarināts līdz 2017.gada 29.septembrim.

2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" zaudējumi 2016.gadā bija 26,145 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma apgrozījums bija 14,163 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.