Ekonomikas ministrs: Sarunas ar "KVV Liepājas metalurga" potenciālajiem investoriem ir noslēguma fāzē

Rīga, 11.sept., LETA. Sarunas ar maksātnespējīgā "KVV Liepājas metalurgs" potenciālajiem investoriem ir noslēguma fāzē, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

"Ir pieteicies pietiekami liels investoru skaits un sarunas par iespējamo investīciju risinājumu ir noslēguma fāzē," sacīja Ašeradens, piebilstot, ka sarunu noslēguma termiņš ir pagarinātas līdz 15.septembrim.

"Es ar izprati attiecos pret to ko dara ["KVV Liepājas metalurga"] administrators. Valdība nav vienīgais kreditors - ir vēl arī četri citi nopietni kreditori. Visiem ir jāvienojas un ir arī jāvienojas ar jauno investoru. Tas nav vienkāršs process, tas ir daudzmiljonu darījums, tāpēc drusku pagaidīsim," sacīja Ašeradens.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada maija beigās Ašeradens pēc valdības sēdes sacīja, ka seši potenciālie investori ir iesnieguši nesaistošos piedāvājumus "KVV Liepājas metalurga" iegādei un Ministru kabinets devis zaļo gaismu tālākām sarunām.

Tāpat ziņots, ka "KVV Liepājas metalurga" potenciālie investori ir no trešajām valstīm.

Savukārt "KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka sarunas ar potenciālajiem "KVV Liepājas metalurga" pircējiem varētu noslēgties 2017.gada augusta beigās.

Vienlaikus Maksātnespējas reģistra informācija liecina, ka "KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas procesa administrators Guntars Koris augusta vidū pagarināja mantas pārdošanas termiņu, lai mēneša laikā saskaņotu ar nodrošinātajiem kreditoriem sagatavotos pirkuma līgumus un pieņemtu lēmumu par investora (pircēja) galīgo izvēli. Termiņa pagarinājums bija nepieciešams arī investora pārstāvju, kuriem tiek kārtotas vīzas Latvijas apmeklējumam augusta beigās, vizītes nodrošināšanai. Parādnieka ieķīlātās mantas pārdošanas termiņš pagarināts līdz 2017.gada 29.septembrim.

2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" zaudējumi 2016.gadā bija 26,145 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma apgrozījums bija 14,163 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.