Alkohola vairumtirgotājs "Amber Distribution Latvia" ieguvis tiesības Latvijā izplatīt dzērienu "Green Cola"

Rīga, 7.sept., LETA. Alkohola vairumtirgotājs "Amber Distribution Latvia", kurš ir daļa no "Amber Beverage Group" holdinga, ieguvis tiesības Latvijā izplatīt bezalkoholisko dzērienu "Green Cola", aģentūru LETA informēja kompānijā.

Kompānijā paskaidroja, ka Grieķijas uzņēmuma "Green Cola Bottling International" ražotā "Green Cola" ir veselīgāka kokakolas alternatīva, kas ir saldināta ar dabīgas izcelsmes saldinātāju no stēvijas auga un satur kofeīnu, kas iegūts no zaļajām kafijas pupiņām. Dzēriens nesatur cukuru, konservantus vai mākslīgo saldinātāju aspartāmu.

"Amber Distribution Latvia" pārstāve un kategorijas vadītāja Dace Gūža sacīja, ka mūsdienu sabiedrība arvien vairāk pārdomā savu dzīvesveidu un izvēlas veselīgu uzturu, biežāk ierobežojot cukura un mākslīgo saldinātāju patēriņu. Tas ietekmē arī pārtikas ražošanas biznesu, jo bezalkoholisko un alkoholisko dzērienu tirgū ražotāji arvien biežāk sāk piedāvāt dzērienus ar zemāku cukura, ogļhidrātu un konservantu saturu.

"Green Cola" Latvijā ir pieejama 330 mililitru skārdenēs un 1,5 litru PET pudelēs, un to var iegādāties vairāk nekā 1400 tirdzniecības vietās valstī, tai skaitā arī specializētajos dzērienu veikalos "Latvijas balzams" un lielākajās mazumtirdzniecības ķēdēs.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Amber Distribution Latvia" ir reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 939 046 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Amber Beverage Group".

"Amber Beverage Group" izveidots 2014.gada oktobrī, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus, tostarp "Amber Distribution Latvia" (iepriekš "SPI Distribution (Latvia)").