Jaunmārupē atklāts vairāk nekā četrus miljonus vērtais smago auto servisa centrs

Rīga, 5.sept., LETA. Jaunmārupē atvērts vācu koncerna "MAN Truck and Bus AG" oficiālā pārstāvja Latvijā SIA "Avar Auto" izveidotais smago auto servisa centrs, kura izveidē investēti vairāk nekā četri miljoni eiro, aģentūru LETA informēja "Avar Auto" pārstāve Madara Matroze.

Jaunais centrs, kura būvniecība sākta pērn augustā, atklāts augusta beigās šogad.

Ēkas kopējā platība ir 3100 kvadrātmetru, no kurām servisa telpas aizņem 1510 kvadrātmetru. Centrā ir izveidotas septiņas darba līnijas, kuru skaitā ir pa vienai diagnostikas un mazgāšanas līnijai. Kompleksa materiālu un komunikāciju izvēlē uzmanība vērsta, lai ēka būtu ar augstu energoefektivitāti.

Kompleksā ir izbūvēts plašs stāvlaukums, pilnībā aprīkots dzīvoklis, kurā pārnakšņot šoferiem ilgāka automašīnas remonta gadījumā, kā arī pieejama ekspozīciju halle demo automašīnām. Palielinoties servisa jaudai, tiek plānots palielināt cilvēkresursus servisa apkalpošanā, atzīmēja Matroze.

MAN zīmols Latvijā ienāca pirms 14 gadiem, kad "Avar Auto" kļuva par joprojām vienīgo oficiālo importētāju Latvijā, kas nodarbojas ar jaunu un lietotu MAN kravas automašīnu un autobusu, kā arī speciālās un piekabju tehnikas tirdzniecību un remontu.

Kopš 2015.gada "Avar Auto" ir arī MAN un "Neoplan" autobusu oficiālais dīleris Latvijā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Avar Auto" apgrozījums pērn bija 14,405 miljoni eiro, bet peļņa - 24 154 eiro.

SIA "Avar Auto" dibināta 2003.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 448 eiro. "Avar Auto" pilnībā pieder Igaunijā reģistrētajam "Rukkeli Valduse Osauhing".