Bijušā kinoteātra "Ilga" vietā Iļģuciemā atvērts jauns "Rimi" veikals

Rīga, 31.aug., LETA. Šodien plkst.12 atklāts jauns "Rimi" lielveikals, aģentūru LETA informēja SIA "Rimi Latvia" pārstāve Inga Bite.

Veikals atrodas Rīgā, Lidoņu ielā 27. Tas nodrošina 40 jaunas darba vietas.

Lielveikala tirdzniecības platība ir 775 kvadrātmetri. Tāpat kā visās "Rimi" jaunatklātajās un atjaunotajās iepirkšanās vietās, arī šajā lielveikalā izmantots energoefektīvais un videi draudzīgais LED apgaismojums, kas ļauj ietaupīt 30% no apgaismojuma elektrības patēriņa, kā arī izmantotas īpašas aukstumsistēmas, kas ļauj nodrošināt energoefektīvu telpu apsaimniekošanu un uzturēšanu.

Informācija par veikala izveidē ieguldīto investīciju apjomu netiek sniegta.

Patlaban "Rimi Latvia" tīklā ir 120 trīs formātu veikali - 30 "Rimi" hipermārketi, 43 "Rimi" lielveikali un 45 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 830,874 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 17%, sasniedzot 32,079 miljonus eiro.

2015.gadā "Rimi Latvia" strādāja ar 785,281 miljona eiro apgrozījumu un guva 27,427 miljonu eiro peļņu.

Kompānijas "Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "Rimi Baltic".