"Dobeles dzirnavnieks" šogad plāno aptuveni 10% apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 21.aug., LETA. Latvijā lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" šogad plāno aptuveni 10% apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš teica, ka uzņēmuma apgrozījumu ietekmē kopējā tirgus situācija, konkurence vietējos un eksporta tirgos, kā arī viens no būtiskākajiem aspektiem - graudu cenas. Lai arī par šā gada apgrozījumu vēl ir pāragri runāt, ņemot vērā eksporta pieaugumu, prognozējams aptuveni 10% uzņēmuma apgrozījuma pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Amsils, komentējot uzņēmuma šā gada eksporta plānus, teica, ka jau vairākus gadus viens no "Dobeles dzirnavnieka" stratēģiskajiem mērķiem ir eksporta apjoma kāpināšana un jaunu eksporta tirgu apgūšana.

"Mūsu mērķa tirgi galvenokārt ir tās valstis, kuras ir graudaugu produktu importētājas, jo neaudzē vai nevar izaudzēt tos pietiekamā apjomā. Pārsvarā tās ir Āfrikas un Āzijas valstis. Līdz ar pārslu ražotnes atklāšanu aizvadītā gada nogalē, kāpinām eksportu uz Skandināvijas valstīm, kurās ir spēcīgas graudaugu pārslu lietošanas tradīcijas," sacīja Amsils.

Pēc viņa sacītā, patlaban uzņēmuma eksports veido aptuveni 60% no uzņēmuma apgrozījuma.

Jau ziņots, ka "Dobeles dzirnavnieks" 2016.gadā strādāja ar 89,771 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 8,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa augusi 2,4 reizes - līdz 2,713 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 3,78 miljoni eiro. Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.