Mežizstrādātāja "Rairu" apgrozījums pērn pieauga par 10,4%

Rīga, 16.aug., LETA. Mežizstrādes pakalpojumu sniedzējs "Rairu" apgrozījums pagājušajā gadā bija 6,974 miljoni eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa bija 30 702 eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, nedaudz pārstrukturējot ražošanu, uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā palielinājās par 10,4% jeb 656 366 eiro. Vienlaikus pērn par 8,7% palielinājās uzņēmuma ražošanas pašizmaksa, jo, pieaugot apgrozījumam, palielinājās arī izmaksas. Kompānijas vadības ieskatā uzņēmuma finansiālais stāvoklis ir vērtējams kā stabils.

Kompānijas vadība atzīmē, ka pagājušajā gadā kompānija iegādājās jaunu automašīnu "SCANIA" ar piekabi. Tāpat kompānija iegādājās arī zemes īpašumus ar mežaudzēm.

"Rairu" arī turpmāk plāno investēt līdzekļus darbības attīstības projektos. Lai nodrošinātu stabilitāti, kompānija veltīs uzmanību jaunu klientu piesaistīšanai, izmaksu optimizācijai un jaunu tirgu izpētei.

Tāpat 2017.gadā "Rairu" vadība plāno piedalīties AS "Latvijas Valsts meži" rīkotajos konkursos par iepirkumiem meža izstrādē un meža sakopšanas darbos. Tāpat kompānija plāno palielināt cirsmu iegādi privātajā sektorā, to izstrādi un kokmateriālu realizāciju. Kompānija ir noslēgusi arī jaunu, apjomīgu līgumu par šķeldas piegādi. Kopumā kompānija šogad plāno sekmīgi attīsties, teikts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Saskaņā ar "Firmas.lv" pieejamo informāciju, "Rairu" 2015.gadā strādāja ar 6,318 miljonu eiro apgrozījumu un 22 307 eiro zaudējumiem.

Uzņēmums ir reģistrēts 1999.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Kasparam Raipalam un Jurim Rudītim. "Rairu" pamatdarbība ir mežsaimniecība, kokmateriālu sagatavošana un ar to saistītie pakalpojumi. Tāpat kompānija sniedz arī kravas transporta pakalpojumus. Kompānijas mājaslapā teikts, ka "Rairu" 15 gadu laikā ir kļuvis par vienu no lielākajiem un labākajiem mežizstrādes pakalpojumu sniedzējiem AS "Latvijas valsts meži".