Ekonomikas ministrs: "KVV Liepājas metalurga" potenciālie investori ir no trešajām valstīm

Rīga, 16.aug., LETA. Maksātnespējīgā "KVV Liepājas metalurga" potenciālie investori ir no trešajām valstīm, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" apstiprināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Viņš arī norādīja, ka sarunas ar potenciālajiem uzņēmuma pircējiem varētu noslēgties tuvākajā laikā. "Līdz procesa beigām ir palicis pavisam neilgs laiks. Es ceru, ka mēs varēsim ziņot par labu iznākumu šīm sarunām," sacīja ministrs.

Vienlaikus Ašeradens atzīmēja, ka "KVV Liepājas metalurgs" nav mazs uzņēmumus, kā arī tam šobrīd ir samērā lielās problēmas, tāpēc ieinteresētajām pusēm ir ļoti daudz jautājumu, kurus tās vēlas noskaidrot.

Savukārt jautāts, vai ir pārliecināts, ka "KVV Liepājas metalurgs" varētu atsākt darbu, ministrs atbildēja: "Ja nebūtu pārliecība, ka tas ir iespējas, mēs nebūtu iesaistījušies tik garās sarunās un nebūtu atbalstījuši arī maksātnespējas procesu".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gada maija beigās Ašeradens pēc valdības sēdes sacīja, ka seši potenciālie investori ir iesnieguši nesaistošos piedāvājumus "KVV Liepājas metalurga" iegādei un Ministru kabinets devis zaļo gaismu tālākām sarunām.

Savukārt "KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas administratora pārstāvis Dzintars Hmieļevskis aģentūrai LETA šonedēļ sacīja, ka sarunas ar potenciālajiem "KVV Liepājas metalurga" pircējiem varētu noslēgties augusta beigās.

Vienlaikus Maksātnespējas reģistra informācija liecina, ka "KVV Liepājas metalurga" maksātnespējas procesa administrators Guntars Koris augusta vidū ir pagarinājis mantas pārdošanas termiņu, lai mēneša laikā saskaņotu ar nodrošinātajiem kreditoriem sagatavotos pirkuma līgumus un pieņemtu lēmumu par investora (pircēja) galīgo izvēli. Termiņa pagarinājums nepieciešams arī investora pārstāvju, kuriem tiek kārtotas vīzas Latvijas apmeklējumam augusta beigās, vizītes nodrošināšanai. Parādnieka ieķīlātās mantas pārdošanas termiņš pagarināts līdz 2017.gada 29.septembrim.

2016.gada 16.septembrī Liepājas tiesa atzina "KVV Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu. "KVV Liepājas metalurga" ražotnē maksātnespējas pasludināšanas dienā 16.septembrī bija nodarbināti 147 darbinieki.

"KVV Liepājas metalurgs" zaudējumi 2016.gadā bija 26,145 miljonu eiro apmērā, bet uzņēmuma apgrozījums bija 14,163 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.