"Jaunpagasts plus" valdē reģistrētas izmaiņas

Rīga, 15.aug., LETA. Bioetanola, pārtikas spirta un alkoholisko dzērienu ražotājas SIA "Jaunpagasts plus" valdē pagājušajā nedēļā, 9.augustā ir reģistrētas izmaiņas, liecina informācija "Firmas.lv".

Par kompānijas valdes locekli iecelta uzņēmuma kādreizējā kapitāldaļu īpašniece un ražošanas departamenta vadītāja Iveta Kuikulīte, bet valdes locekļa amata pienākumus turpmāk vairs nepilda Mihails Kuzmičs. Savukārt līdzšinējais kompānijas valdes loceklis Egils Dzerelis, kurš valdes locekļa amata pienākumus pilda kopš 13.maija, šogad 9.augustā ir iecelts valdes priekšsēdētāja amatā. Darbu kompānijas valdē turpina arī Valdis Vertuls, kurš par "Jaunpagasts plus" valdes locekli iecelts šā gada 13.maijā.

Kompānijas padomē darbu turpina padomes priekšsēdētājs Rolands Gulbis, kā arī padomes priekšsēdētāja vietnieks Gatis Taurenis un Donāts Vaitaitis, kuri šos amatus ieņem kopš šā gada 26.maija.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs Egils Dzerelis aģentūrai LETA sacīja, ka saistībā ar uzņēmuma padomes maiņu notikušas izmaiņas arī uzņēmuma valdē.

Dzerelis piebilda, ka kompānija ir izstrādājusi stratēģiskus uzdevumus ar mērķi turpmāk veiksmīgi attīstīties. Tostarp kompānijas vadība plāno īstenot iepriekš izstrādāto ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa plānu, kā arī nākotnē stabilizēt uzņēmuma finansiālo darbību un attīstīt ražošanu. Uzņēmums jau šobrīd veiksmīgi ražo un tirgo augstas koncentrētības graudu proteīnu un etilspirtu ķīmisko vielu ražošanai.

Jau ziņots, ka Talsu rajona tiesa 2016.gada 2.augustā apstiprināja uzņēmuma "Jaunpagasts plus" ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna īstenošanas termiņš ir noteikts 24 mēneši.

"Jaunpagasts plus" reģistrēts 1997.gada septembrī, un tā pamatkapitāls ir 4,269 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Latvijas uzņēmums SIA "BioAkcept", kas pieder divām Latvijas kompānijām SIA "Metier compos direction" (51,02%) un SIA "Doncom" (48,98%). "Metier compos direction" pieder AS MCD, bet "Doncom" - Donātam Vaitaitim.