"Agrofirma Zelta Druva" jaunā graudu pirmapstrādes kompleksā ieguldīs 1,773 miljonus eiro

Rīga, 15.aug., LETA. Lauksaimniecības uzņēmums SIA "Agrofirma Zelta Druva" graudu pirmapstrādes kompleksa būvniecībā ieguldīs 1,773 miljonus eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2018.gada 19.decembrim, piesaistot finansējumu Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gada pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās".

Investīciju projekta īstenošanai ir izsludināts arī iepirkumu konkurss, kurā triju pretendentu vidū uzvarēja SIA "VOKA".

Kompānijas valdes loceklis Edgars Silakalns aģentūrai LETA jūlija sākumā apstiprināja, ka kompānija plāno būvēt jaunu graudu pirmapstrādes kompleksu, taču nesniedza plašāku komentāru par investīciju projekta mērķiem.

LETA jau ziņoja, ka "Agrofirma Zelta Druva" pagājušajā gadā strādāja ar 2,895 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,3% mazāk nekā 2015.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 617 104 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija ir reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,031 miljons eiro. "Agrofirmas Zelta Druva" galvenais darbības veids ir lauksaimniecība, pamatā piena lopkopība. Uzņēmums ražo arī liellopu gaļu, rapsi, pārtikas un lopbarības graudus, ka arī citu lopbarību savām lopkopības vajadzībām. Uzņēmums pieder 20 Latvijas privātpersonām.