"Limbažu siers" apgrozījums pērn saruka par 36,7%

Rīga, 14.aug., LETA. Piena pārstrādes uzņēmums AS "Limbažu siers" pagājušajā gadā strādāja ar 5,204 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 917 129 eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijai zaudējumus aizvadītajā gadā galvenokārt radīja apgrozījuma kritums un ražošanas pārstrukturizēšana uz cita veida produkcijas ražošanu. Tāpat zaudējumus radīja arī piena iepirkuma cena, kas aizvadītā gada beigās sasniedza 340 eiro par tonnu, pretēji aizvadītā gada sākumam, kad tā bija 240 eiro par tonnu.

Aizvadītajā gadā kompānija iepirka un pārstrādāja 139 078 tūkstošus tonnu svaigpiena un 161,9 tonnas vājpiena.

"Limbažu siers" vadība arī atzīmē, ka kompānijas turpmāko attīstību ietekmēs vispārējā ekonomiskā situācija valstī, piena tirgus attīstība Latvijā, Eiropā un pasaulē. Kompānija arī turpmāk plāno ražot cieto sieru un realizēt to Eiropas Savienības valstīs un ārpus tām.

Tāpat nākotnē plānots pakāpeniski celt apgrozījumu un rast risinājumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Lai turpinātu stabilizēt kompānijas finansiālo stāvokli šajā gadā, uzņēmums ir iecerējis strādāt pie debitoru parāda aprites rādītāju uzlabošanas, naudas plūsmas un rentabilitātes rūpīgas analīzes un un uzlabošanas, kā arī izmaksu optimizēšanas.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā "Limbažu siers" strādāja ar 8,222 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 60,7% un bija 233 707 eiro.

"Limbažu siera" pamatkapitāls ir 3 370 796 eiro. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Limbažu siers" īpašnieks ir "LKTAB", taču tā kā "Limbažu siers" ir akciju sabiedrība un tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, šī informācija var neatbilst patiesībai.