"Veselības centru apvienības" peļņa pērn samazinājās par gandrīz 20%

Rīga, 7.aug., LETA. Pērn AS "Veselības centru apvienība" (VCA) peļņa bija 2,193 miljoni eiro, kas ir samazinājums par gandrīz 20%, bet uzņēmuma apgrozījums bija 18,981 miljons eiro, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2015.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa 2015.gadā bija 2,739 miljoni eiro, bet apgrozījums - 18,693 miljoni eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā gadā VCA turpināja paplašināt piedāvāto pakalpojumu klāstu, izveidoja jaunu struktūrvienību. Tāpat pērn noslēgta veselības aprūpes pakalpojumu uzskaites programmas ieviešana VCA struktūrvienībās.

VCA arī turpināja ieguldīt līdzekļus telpu renovācijā, kā arī diagnostisko un ārstniecisko medicīnas iekārtu uzlabošanā un jaunu iekārtu iegādē.

Uzņēmums turpmāk plāno attīstīt jaunus veselības aprūpes pakalpojumus un pilnveidot esošos. Tāpat VCA plāno pievērsties arī pacientu apkalpošanas kultūrai, norādīts ziņojumā.

VCA medicīnas centri atrodas Rīgas centrā, Purvciemā, Pļavniekos, Mežaparkā, Bolderājā, Imantā, Juglā un Sarkandaugavā, kā arī Daugavpilī, Liepājā un Talsos. Šajos centros tiek apkalpots vairāk nekā pusmiljons pacientu, bet nodarbināti vairāk nekā 1300 štata darbinieku, tajā skaitā vairāk nekā 600 ārstu.

VCA dibināta 2011.gada novembrī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 835 090 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir AS "Poliklīnika", kas savukārt pieder kompānijai AS "Repharm".