"Elpa" iesniegusi ELFLA izskatīšanai projektu par automātiskās skābā krējuma fasēšanas iekārtas iegādi

Rīga, 1.aug., LETA. Kazdangas piena pārstrādes uzņēmums "Elpa" iesniedzis Eiropas lauksaimniecības fondam lauku attīstībai (ELFLA) izskatīšanai projektu par automātiskās skābā krējuma fasēšanas iekārtas 600 gramu spainīšos iegādi, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Gundars Sisenis.

Viņš skaidroja, ka patlaban nav iespējams plašāk komentēt iekārtas iegādes procesu, jo projektu pašlaik izvērtē ELFLA.

Vaicāts, kad varētu būt zināma atbilde par tālāko projekta gaitu, Sisenis nevarēja prognozēt, cik ilgā laikā projekts varētu tikt izvērtēts.

Kā ziņots, "Elpa" par 110 000 eiro plāno iegādāties automātisko skābā krējuma fasēšanas iekārtu 600 gramu spainīšos.

"Elpas" valdes priekšsēdētājs iepriekš pastāstīja, ka investīciju projektu plānots īstenot, lai vairāk automatizētu un padarītu efektīvāku ražošanas procesu, aizstājot roku darbu ar tehnoloģiskajām iespējām. Tāpat investīciju projekta rezultātā iecerēts stabilizēt produkcijas kvalitāti un ražošanas procesu modernizēt.

Sisenis pieļāva, ka attiecīgā tehnoloģiskā iekārta varētu nebūt pilnībā standartizēta, bet ražota speciāli, atbilstoši "Elpas" individuālajam pasūtījumam.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka investīciju projektu "Elpa" plāno īstenot līdz nākamā gada 1.augustam, piesaistot finansējumu ELFLA pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

"Elpa" 2016.gadā strādāja ar 3,706 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 4,7 reizes un bija 5175 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Elpa" ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 85 910 eiro. Uzņēmums pieder deviņām privātpersonām, tostarp uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Gundaram Sisenim. Kompānija ražo pienu, kefīru, jogurtu, saldo un skābo krējumu, biezpienu, mīkstos sierus, kā arī puscieto kazas sieru.