Mēbeļu ražotājam "Cosybed" pērn par 25,3% samazinājās apgrozījums

Rīga, 27.jūl., LETA. Mēbeļu ražotājs SIA "Cosybed" pagājušajā gadā strādāja ar 1,933 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 92 808 eiro, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kopumā aizvadītais gads uzņēmumam nebija pārāk sekmīgs, jo gada vidū kompānijai bija ražošanas dīkstāve saistībā ar pārprodukciju tirgū.

Komentējot kompānijas zaudējumus aizvadītajā gadā un īstermiņa saistības 404 244 eiro apmērā, uzņēmuma vadība pauž uzskatu, ka esošā situācija ir pārejoša un kompānija veic pasākumus, lai palielinātu ieņēmumu apmērus. "Tirgū pašlaik nav iespējama tālāka produkcijas cenu palielināšana, tādēļ uzņēmumam ļoti svarīgi būs arī ārējie peļņu ietekmējošie faktori," uzvērts vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī norāda - lai veiksmīgi turpinātu savu saimniecisko darbību, uzņēmumam vajadzētu pievērst lielāku vērību efektivitātes un ražošanas kvalitātes uzlabošanai, pārskatot ražošanas procesa tehnoloģiskos ciklus un veltot īpašu uzmanību materiālu plūsmas monitoringam. Tāpat uzņēmumam vajadzētu pievērst lielāku vērību iepirkumu politikai, turpinot iepirkt augstākas kvalitātes ražošanas izejmateriālus.

"Cosybed" vadība norāda, ka kompānija ir iecerējusi turpināt un paplašināt sadarbību ar ārvalstu dažādu izejmateriālu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem, lai izskatītu katru iespēju samazināt uzņēmuma ražošanas izmaksas.

2017.gadā kompānija plāno piedalīties kokapstrādes industrijas starptautiskās izstādēs, lai atrastu tehnoloģijas, kas palīdz modernizēt ražošanas procesa norisi, būtiski palielinot ražošanas tempu pieaugumu un samazinot darbaspēka resursus. Tāpat 2017.gadā kompānija prognozē darbības rādītāju uzlabošanos, tajā skaitā apgrozījuma un peļņas pieaugumu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2015.gadā "Cosybed strādāja ar 2,59 miljonu eiro apgrozījumu un 47 000 eiro peļņu.

"Cosybed" ir reģistrēta 2005.gadā un kompānijas pamatkapitāls ir 2844 eiro. Uzņēmums pieder vienai Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes privātpersonai un vienai Latvijas privātpersonai. Uzņēmums nodarbojas ar mēbeļu un mēbeļu detaļu ražošanu, un kompānijas klienti ir mēbeļu ražotāji un tirgotāji. Savu produkciju uzņēmums tirgo galvenokārt Lielbritānijā, kā arī nelielu daļu tās realizē Latvijā.