Nebanku kreditētāja "Capitalia" koncerna peļņa pirmajā pusgadā - 41 000 eiro

Rīga, 27.jūl., LETA. Nebanku kreditēšanas kompānijas "Capitalia" koncerns šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 41 000 eiro apmērā, kas vairāk nekā nosedza 2016.gada zaudējumus, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Savukārt "Capitalia" grupas ieņēmumi 2017.gada pirmajos pirmajā pusgadā pieauguši par 52%, sasniedzot 264 800 eiro.

Koncerna vadība norāda, ka "Capitalia" spējusi stabili kāpināt pārvaldītā kredītportfeļa apmēru, kas uz šā gada jūnija beigām pirmo reizi pārsniedza piecus miljonus eiro.

Šā gada otrajā ceturksnī "Capitalia" koncentrējās uz procedūru atjaunošanu un dažādu operatīvās darbības jautājumu kārtošanu. Uzņēmums noslēdzis savas pūļa finansējuma platformas "capitalia.com" izveidi un no šī gada rudenī piedāvās uzņēmumiem piesaistīt finansējumu līdz pat vienam miljonam eiro attīstības veicināšanai.

Turpmākajos trijos mēnešos "Capitalia" uzsvars būs uz pūļa finansēšanas platformas "capitalia.com" attīstīšanu, kas kļūs par nozīmīgu papildinājumu uzņēmumu finansēšanas ekosistēmā Baltijas valstīs. Tāpat uzņēmums turpinās pilnveidot savas procedūras un stratēģijas, lai sagatavotos aktīvākam finansējuma periodam rudenī.

2016.gada pirmajā ceturksnī "Capitalia" koncerns strādāja ar peļņu 200 400 eiro apmērā, bet grupas ieņēmumi bija 3706 eiro.

"Capitalia" ir izveidota 2007.gadā, un tās vienīgais īpašnieks, pēc "Firmas.lv" datiem, ir Simons Tamuļonis, taču uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ tam nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānijas padomes priekšsēdētājs ir finanšu konsultanta "Superia" direktors Mārtiņš Krūtainis.