"Milzu!" kopš šā gada sākuma izpētē un attīstībā investējis 30 000 eiro; sācis ražot jaunus kraukšķus

Rīga, 27.jūl., LETA. Brokastu pārslu ražotājs SIA "Milzu!" kopš šā gada sākuma izpētē un attīstībā investējis 30 000 eiro, un tostarp šogad veiksmīgi sācis ražot jaunus graudaugu kraukšķus, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Uzņēmuma pārstāvji informēja, ka, pabeidzot pirms pusgada iesākto jauno produktu receptūru izstrādi un testēšanu, Latvijas veikalu plauktos jau vairāk nekā mēnesi pieejami jaunie "Milzu!" kraukšķi, kas veidoti no rudziem, auzām un griķiem, un pārklāti ar kanēļa un kakao pārklājumu. Kraukšķi papildina esošo 12 "Milzu!" pārslu sēriju. ""Milzu!" šobrīd atrodas nemitīgā jaunu produktu pētniecības un testēšanas fāzē, līdz ar to kopš gada sākuma investīcijas izpētei un attīstībai bijušas 30 000 eiro vērtībā. Šīs ir investīcijas vēl citos produktos, kas patērētājiem tiks nodoti tuvākā nākotnē," pastāstīja kompānijas īpašnieks Enno Ence.

Kompānijā informēja, ka jaunie graudaugu kraukšķi tapuši sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti un Latvijas pārtikas nozares Kompetences centru, piesaistot Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu. Jaunos produktus iecerēts pielāgot eksporta tirgum, veidojot iepakojumu, kas pircēju uzrunā viņa dzimtajā valodā, ņemot vērā attiecīgās eksporta valsts prasības un nianses iepakojuma norādēm. Arī jaunie kraukšķi tiek gatavoti eksporta tirgum kā spēcīgs konkurents citiem ražotājiem.

Tāpat uzņēmumā pastāstīja, ka "Milzu!" šogad strauji audzējis eksporta tirgu, sākot eksportu uz sešām jaunām valstīm. Jaunākā no tām ir Apvienotie Arābu Emirāti - Dubaijā, kur kompānijas produkti nonākuši šonedēļ. Patlaban "Milzu!" kopumā eksportē uz 11 valstīm, no kurām lielākais eksporta īpatsvars ir uz Poliju - 46% no kopējā eksporta apmēra šajā gadā. Šobrīd 50% no visas saražotās produkcijas tiek eksportēti.

Ence pastāstīja, ka "Milzu!" šā gada pirmajā pusgadā ir saražojis un realizējis par 15% vairāk pārslu nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Saskaņā ar uzņēmumā sniegto informāciju, patlaban "Milzu!" piedāvā 12 dažādus graudaugu pārslu veidus – ""Milzu!" Prieks", ""Milzu!" Prāts", ""Milzu!" Veiklums", ""Milzu!" Spēks", kā arī "Milzu!" rudzu pārslas ar medu, smiltsērkšķiem, dzērvenēm un kakao, četrus BIO līnijas pārslu veidus, kā arī jaunos graudaugu kraukšķus ar kanēli un kakao.

Jau ziņots, ka "Milzu!" pagājušajā gadā strādāja ar 583 354 eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 21,8% un sasniedza 1377 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

SIA "Milzu!" ir ģimenes uzņēmums, kurā ražo pilngraudu brokastu pārslas no Baltijas reģionā iegūtām sastāvdaļām. "Milzu!" reģistrēts 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 56 000 eiro, bet vienīgais īpašnieks ir Enno Ence.