"Latgales bekons" fermā noslēgusies cūku likvidācija

Rīga, 21.jūl., LETA. AS "Latgales bekons" cūku novietnē, kurā pagājušajā nedēļā tika konstatēts Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojums, vakar pēcpusdienā pabeigta cūku nogalināšana, aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Viņa piebilda, ka kopumā novietnē ĀCM dēļ likvidētas 5818 cūkas.

Saskaņā ar Joffes pausto, līdz rītdienai atlikušos cūku līķus plānots nogādāt utilizācijai. "Darba gaitā nogalināšanas process bija ātrāks par izvešanas un utilizācijas procesu. Cūku nogalināšana bija jāveic ātri un operatīvi, jo saslimušo dzīvnieku nobeigšanās turpinājās," sacīja Joffe.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste pastāstīja, ka šodien novietnē tiks veikta tehnikas un aprīkojuma tīrīšana un dezinfekcija, kā arī teritorijas primārā dezinfekcija. Tāpat tiks sākta arī cūku mītņu tīrīšana un sagatavošana dezinfekcijai.

Joffe sacīja, ka PVD turpina veikt epidemioloģisko izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā ĀCM iekļuvis novietnē.

Kā ziņots, "Latgales bekons" novietnē konstatēts ĀCM, tādēļ tiks likvidēts 6000 cūku ganāmpulks. Novietne atrodas Daugavpils novada Višķu pagastā.

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Latgales bekons" pagājušajā gadā strādāja ar 1,676 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% mazāks nekā gadu iepriekš. Savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās vairāk nekā četras reizes un bija 74 245 eiro. Uzņēmumā pērn strādājuši 69 darbinieki.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka šogad uzņēmums plānojis dažādot piedāvāto produktu klāstu, optimizēt vadības procesus, piesaistīt jaunus partnerus un palielināt produkcijas apmēru. Tāpat šogad iecerēta jauna ceha renovācija.