Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" kopējās investīcijas tiek lēstas ap 200 miljoniem eiro

Rīga, 21.jūl., LETA. Tirdzniecības un izklaides centra "Akropole" kopējās investīcijas varētu būt gandrīz 200 miljoni eiro, šodien žurnālistiem teica būvkompānijas SIA "Merks" valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš.

Viņš sacīja, ka šajās izmaksās iekļausies centra ēkas uzbūve, kā arī centra apkārtnē esošās infrastruktūras sakārtošana, kas paredz gan apkārt esošo ielu remontdarbus, gan arī atsevišķu estakāžu būvēšanu, lai centra apmeklētājiem būtu ērtāka piekļuve.

Ozoliņš arī atzīmēja, ka projekta īstenošanā plānots iestādīt vairāk nekā 700 jaunu koku, to skaitā arī vairāk nekā 400 dižstādu.

Topošā centra vadītāja Saule Zabuļonīte norādīja, ka jaunais centrs nodrošinās vairāk nekā 1500 darbavietu.

"Akropole", kas patlaban tiek būvēta Maskavas ielā, Rīgā, būs viens no lielākajiem un modernākajiem iepirkšanās centriem Baltijā. Daudzfunkcionālais tirdzniecības centrs, kura kopējā platība būs aptuveni 98 000 kvadrātmetru, piedāvās vairāk nekā 200 veikalu, kafejnīcu un restorānu, ledus halli, kinoteātri, boulingu un bērnu spēļlaukumu. Tiek plānots, ka "Akropoles" būvniecības darbi tiks pabeigti 2019.gada pirmajā ceturksnī.

Tirdzniecības centra "Akropole" attīstītājs ir uzņēmums "Akropole Rīga", kura apgrozījums pērn bija 698 401 eiro, kas ir par 38,6% lielāks nekā 2015.gadā. Uzņēmums pērn cieta 17 365 eiro zaudējumus salīdzinājumā ar 2015.gadā gūto peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Akropole Rīga" vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "Akropolis Group".

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā, kuru 2008.gadā iegādājās Vācijas investīciju fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.