PVD sāk administratīvo lietvedību par jūras lauvu izmantošanu cirka izrādē Dobelē

Jelgava, 19.jūl., LETA. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sācis administratīvo lietvedību par jūras lauvu izmantošanu cirka izrādē Dobelē, aģentūru LETA informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

PVD inspektori vakar veica pārbaudi cirka izrādē Dobelē. Pārbaudes laikā konstatēts, ka izrādē piedalās jūras lauvas, kas ir Dzīvnieku aizsardzības likuma normu pārkāpums, jo savvaļas sugas dzīvniekus aizliegts izrādīt publiski kā atrakciju dzīvniekus, skaidroja Joffe.

Par konstatēto pārkāpumu sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība. Lēmums administratīvā pārkāpuma lietā tiks pieņemts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā noteiktā kārtībā.

Joffe pauda, ka par iespējamos sodu izrādes rīkotājiem un tā apmēriem varēs runāt tikai pēc administratīvās lietas izskatīšanas.

Jau vēstīts, ka PVD gatavojas pārbaudīt "Mega cirka" izrādes Dobelē, kur pasākumā plānots izmantot jūras lauvas, pērtiķus un citus dzīvniekus.

SIA "Silver Show Management" Dobelē, laukumā pretī novada domes ēkai, rīko šovu, kurā piedalīsies cirka zvaigznes no Francijas, Apvienotās Karalistes, Ukrainas, Krievijas, Kirgizstānas, Moldovas un Kenijas. Lai gan 13.jūlijā stājušies spēkā grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas aizliedz apmācīt un izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs, pasākuma aprakstā pieteiktas jūras lauvas, papagaiļi, pērtiķi un Āfrikas zebras.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka 22.jūlijā un 23.jūlijā un "Mega cirks" ar šovu būs arī Talsos.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Silver Show Management" īpašnieks un vadītājs ir Leonīds Florovs. Ar pašu Florovu aģentūrai LETA sazināties neizdevās.