Uzņēmums "Tente" pagājušajā gadā kāpināja apgrozījumu par 52,7%

Rīga, 19.jūl., LETA. Dažāda veida atbalsta riteņu, kā arī to komponentu un aksesuāru ražotājs "Tente" pagājušajā gadā strādāja ar 5,421 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 52,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi vairākkārt samazinājās - līdz 112 191 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka galvenie kompānijas apgrozījuma un bruto peļņas pieauguma iemesli bija aktīvs darbs meitas uzņēmumos, slēdzot ilgtermiņa līgumus ar ražošanas uzņēmumiem, kas izmanto kompānijas produktus savas produkcijas komplektācijā. Arī Baltijas valstīs "Tente" bija ievērojams apgrozījuma pieaugums, kas galvenokārt ir saistīts ar jaunu klientu piesaisti un pastiprināti veltītu uzmanību Lietuvas un Igaunijas tirgiem.

2016.gadā kompānija ieguldīja līdzekļus ražošanas/komplektēšanas attīstībā, kas ļaus uzņēmumam nākotnē vēl vairāk uzlabot peļņas rādītājus. Pagājušajā gadā uzņēmums Latvijā sakomplektēja 475 000 produkcijas vienību, kas veidoja 16% no visa uzņēmuma pārdotā produkcijas apmēra. Nākotnē šo rādītāju ir plānots palielināt vismaz līdz 30-35%.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka 2016. gads bija zīmīgs ar to, ka ir tika iesākts vērienīgs projekts, kas saistīts ar "Tente" zīmola un ar to saistītās filosofijas maiņu. 2016.gadā, ka jau iepriekšējos gados ierasts, uzņēmuma galvenie piegādātāji bija "Tente" koncerna ražošanas uzņēmumi Vācijā, Francijā un Ķīnā. Lielāko peļņu ir iespējams akumulēt tieši Ķīnā ražotās preces realizācijas gaitā, tāpēc uz šīm piegādēm plānots likt īpašu akcentu 2017.gadā.

2017.gada otrajā pusē uzņēmums plāno iegādāties pusautomātisko iekārtu komplektēšanas dienas apmēra palielināšanai.

Uzņēmuma vadība arī atzīmē, ka turpmāk kompānija plāno paplašināt savu tirgus nišu Latvijā, Eiropas Savienībā un NVS valstīs. 2017.gadā plānots ieviest uzņēmumā ISO standartu 9000:2015, kas nodrošinās iespēju uzlabot uzņēmuma darbību, kā arī pilnveidot uzņēmuma darbības procesus.

LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā "Tente" strādāja ar 3,55 miljonu eiro apgrozījumu un 698 259 eiro peļņu.

"Tente" pamatdarbība ir saistīta ar dažāda veida atbalsta riteņu, kā arī to komponentu un aksesuāru ražošanu, komplektēšanu, tirdzniecību, izplatīšanu un piegādi. Šāda veida riteņi tiek izmantoti dažādākajās nozarēs, piemēram, mēbeļu ražošanā, medicīnas iekārtu ražošanā, transporta un loģistikas nozarēs, pārtikas nozarē un citās. Produkcija tiek izplatīta Latvijas, Eiropas Savienības un NVS valstu tirgos.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Tente" ir reģistrēta 2011.gadā un tās pamatkapitāls ir 1,198 miljoni eiro. Kompānija pilnībā pieder Vācijas uzņēmumam "TENTE International".