Pērn audzis IT uzņēmuma "Telia Latvija" apgrozījums un zaudējumi

Rīga, 19.jūl., LETA. Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "Telia Latvija" apgrozījums pērn bija 6,972 miljoni eiro, kas ir par 11,1% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga par 8,9% un bija 1,085 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn uzņēmumam izdevies strauji kāpināt datu centru un mākoņpakalpojumu segmentu, kam par pamatu kalpo augošs pieprasījums gan vietējā, gan ārvalstu tirgū. Būtisku daļu no šī pieauguma veido uzņēmuma sniegtie pakalpojumi videoapstrādes un satura izplatīšanas jomā, kas ir augstas pievienotās vērtības un resursietilpīgi pakalpojumi.

Tāpat "Telia Latvija" turpināja aktīvi darboties nozaru asociāciju un privātu iniciatīvu rīkotos tirgus un klientu izglītošanas pasākumos par mākoņpakalpojumiem, tehnoloģijām un to pielietošanas tendencēm Latvijā. Tas darīts, jo, lai gan Latviju pieņemts uzskatīt par līderi interneta ātruma ziņā, citi rādītāji atpaliek, norādot uz līdz galam nerealizētu izaugsmes potenciālu. Darbu vietējā tirgus izglītošanā uzņēmums plāno turpināt arī šogad.

Vēl pārskata gadā tika turpināta aktīva sadarbība ar citiem "Telia Company" grupā ietilpstošajiem uzņēmumiem, kā rezultātā ar "Telia Latvia" līdzdalību Dānijā tika radīts mākoņpakalpojumu centrs.

2015.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 6,274 miljoni eiro, bet zaudējumi - 996 055 eiro.

SIA "Telia Latvija" nodarbojas ar datu centru un mākoņpakalpojumu, kā arī elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanu. Uzņēmums pilnībā pieder Zviedrijā reģistrētajai "TeliaSonera Aktiebolag".