Ceļojumu biroja "Averoja" apgrozījums pērn samazinājās par 13,3%

Rīga, 14.jūl., LETA. Ceļojumu biroja SIA "Averoja" apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,181 miljons eiro, kas ir par 13,3% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa samazinājās par 9,5% - līdz 58 279 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka, salīdzinot aizvadītā gada finansiālos rezultātus ar 2015.gada rādītājiem, jāņem vērā fakts, ka uzņēmuma darbība 2015.gada pirmajā pusgadā bija tieši saistīta ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības padomē.

Ziņojumā skaidrots, ka 2014.gada nogalē bija vērojams valsts sektora klientu apgrozījuma pieaugums, savukārt 2015.gada otrajā pusgadā to īpatsvars strauji kritās. Turklāt būtiski vērā ņemams faktors ir ar drošības situāciju pasaulē saistītie gadījumi, kas kopš 2015.gada nogales ietekmējuši arī darījumu tūrismu un mainījuši klientu paradumus.

Vadība informē, ka uzņēmums ar lielākajiem zaudējumiem saskārās pēc 2015.gada novembrī notikušā terorakta Parīzē, jo uzreiz pēc tā Briselē bailēs par Parīzes terorakta potenciālo atkārtošanos izsludināja augstāko terorisma trauksmes līmeni, kam 2016.gadā sekoja terorakts Briseles Zvantemas lidostā. Ņemot vērā, ka Brisele ir vispopulārākais no valsts sektora galamērķiem, iepriekšplānoto darījuma braucienu masveida atcelšana un izvairīšanās no darījuma braucieniem kopumā pērn negatīvi ietekmēja "Averoja" pārdošanas rādītājus.

Uzņēmuma ienākošā tūrisma nodaļas darbu apgrūtināja arī politiskā un ekonomiskā situācija saistībā ar Krieviju. Krievijas rubļa vērtības svārstības ietekmējušas ne tikai Krievijas, bet ar to saistīto valstu iedzīvotāju maksātspēju.

Ņemot vērā iepriekšminētos faktus, ceļojumu biroja vadība norāda, ka to ietekmē pērn samazinājies uzņēmuma apgrozījums.

Reaģējot uz esošo situāciju nozarē, uzņēmuma vadība pērn īstenoja pasākumus, lai maksimāli optimizētu izdevumus un palielinātu darbības efektivitāti, tādējādi samazinot uzņēmuma administrācijas izmaksas par 10%. Pasākumus darbības efektivitātes uzlabošanai paredzēts turpināt arī 2017.gadā.

Atbilstoši ziņojumam, uzņēmuma vadība 2017.gadā aktīvi strādās pie ceļojumu biroja darba efektivitātes un rentabilitātes uzlabošanas, kas tiks īstenotas ar caur iekšējo apkalpošanas procedūru uzlabošanu, darbinieku apmācību un ciešāku sadarbību ar partneriem. Tāpat tiks turpināta iepriekš uzsāktā dalība valsts iestāžu iepirkumos.

"Averoja" 2015.gadā strādāja ar 14,055 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 64 394 eiro apmērā.

SIA "Averoja" reģistrēta 1996.gadā, tās pamatkapitāls ir 2840 eiro. "Averoja" 100% pieder vienīgajai uzņēmuma valdes loceklei Sanitai Ruginai.