"DNB Banka" izsniegusi 1,1 miljona eiro aizdevumu kokapstrādes uzņēmumam "Balza"

Rīga, 13.jūl., LETA. "DNB Banka" izsniegusi 1,1 miljona eiro aizdevumu Kuldīgas novada kokapstrādes uzņēmumam SIA "Balza", aģentūrai LETA pavēstīja bankas pārstāvji.

Piesaistītos līdzekļus "Balza" plāno izmantot dažādiem mērķiem, tostarp kokmateriālu iepirkumiem un jaunu kokapstrādes iekārtu iegādei. Paredzēts, ka piesaistītais aizdevums ļaus uzņēmumam efektivizēt ražošanas procesus, uzlabojot konkurētspēju eksporta tirgos.

"Par iegūto finansējumu plānots nopirkt kokapstrādes skeneri, kas ar maksimālu precizitāti un ātrumu atzīmēs zarus kokmateriālā un nodos informāciju nākamajai iekārtai - zāģim. Tas ir ātrums un precizitāte, un vienlaikus arī garantēta kvalitāte, ko ne vienmēr ar manuālu darbu iespējams nodrošināt. Skeneris aizstās darbinieku roku darbu un var darboties vairākās maiņās, kas nozīmē naudas un laika ekonomiju," sacīja "Balza" valdes priekšsēdētājs Andis Isajevs.

Tāpat kokapstrādes uzņēmums un banka vienojušies par kredītlīnijas piešķiršanu apgrozāmiem līdzekļiem un garantiju līniju kā nodrošinājumu kokmateriālu iepirkumiem.

"Balza" pamatnodarbošanās ir līmēto brusu ražošana, bet no to atlikumiem tiek veikta arī citu koksnes produktu (zāģmateriālu, zāģbaļķu, šķeldas, skaidu, mizu, granulu) ražošana. Uzņēmuma saražotā produkcija galvenokārt tiek realizēja eksporta tirgos.

Kompānija "Balza" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 173 590 eiro. 2016.gadā "Balza" apgrozījums bija 2,018 miljoni eiro, bet peļņa - 579 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Isajevs, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pēc aktīvu apmēra "DNB Banka" 2017.gada marta beigās bija septītā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.