Kokmateriālu apstrādātāja "Timberex Group" apgrozījums pērn samazinājās par 3,9%

Rīga, 13.jūl., LETA. Kokmateriālu apstrādes uzņēmums "Timberex Group" pagājušajā gadā strādāja ar 18,9 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,9% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 87,8% un sasniedza 149 540 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija aizvadītajā gadā vienai no lielākajām Lielbritānijas jumta būvmateriālu tirdzniecības kompānijām "SIG Trading Ltd" nosūtīja zāģmateriālus - jumta latas, sastatņu dēļus un citu produkciju - 67 064 kubikmetru apmērā.

Kompānijas vadība arī piebilst, ka uzņēmums aizvadītajā gadā turpināja ražot ne tikai pamatprodukciju - jumta latas, kā arī ražot un kalibrēt celtniecības sastatņu dēļus, bet līdz ar jauna tirgus apgūšanu - arī jaunas kvalitātes jumta latas. Kopumā aizvadītajā gadā uzņēmums tālākai pārstrādei iepirka zāģbaļķus un dēļus 100 526 kubikmetru apmērā.

"Timberex Group" vadība arī atzīmē, ka aizvadītajā gadā kompānija testa režīmā turpināja ražot jumta klājumus un stiprinājumus. Pagaidām šo produktu ražošana un tirdzniecība notiek testa režīmā un nelielos apmēros, taču tam ir augsta izaugsmes perspektīva un nākotnē pie būtiska produkcijas noieta pieauguma plānots izveidot savu nelielu ražotni.

Tāpat kompānija aizvadītajā gadā turpināja ražošanas telpu rekonstrukciju, jaunās ražošanas angāra "Medis" Tumē būvniecību, kā arī esošo iekārtu modernizāciju ar mērķi paplašināt zāģmateriālu pārstrādi un ražošanu.

Šogad iecerēts turpināt nodarboties ar kokmateriālu pārstrādi, zāģmateriālu ražošanu, apstrādi un tirdzniecību, kā arī sniegt pakalpojumus savā nozarē. Tāpat uzņēmums turpinās strādāt pie eksporta attīstības, jaunu tirgu izpētes un apguves, kā arī savu pozīciju nostiprināšanas tirgū.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2015.gadā uzņēmums strādāja ar 19,661 miljonu eiro apgrozījumu un 79 619 eiro peļņu.

"Timberex Group" ir reģistrēta 2008.gadā un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 1,138 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes uzņēmumam "SM Roofing Supplies Ltd", kā arī četrām Latvijas privātpersonām. Kompānijas pamatdarbība ir apaļkoku pārstrāde - kokmateriālu zāģēšanas, ēvelēšanas un impegrēšanas pakalpojumi. "Timberex Group" ražo augstas kvalitātes egles un priedes jumta līstes un stalažu dēļus, kā arī piedāvā stalažu dēļus ar sertifikātu, liecina informācija kompānijas mājaslapā.