"Lameko Impex" apgrozījums pagājušajā gadā pieauga par 0,7%

Rīga, 12.jūl., LETA. Zāģmateriālu eksportētājs un laku, līmju, kā arī abrazīvo materiālu vairumtirgotāja SIA "Lameko Impex" apgrozījums pagājušajā gadā bija 20,197 miljoni eiro, kas ir par 0,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 64,6% un bija 57 73 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 98% no kopējā "Lameko Impex" apgrozījuma pērn veidoja zāģmateriāli un to izstrādājumi, bet 2% - apdares materiāli un sniegtie pakalpojumi.

Pērn kompānija iepirka zāģmateriālus no 17 uzņēmumiem un kopumā pārdeva 87 500 kubikmetrus koksnes, no kuriem 75 000 kubikmetru tika pārdoti eksportā. Kompānijas lielākais kokmateriālu piegādātājs bija meitasuzņēmums "Smiltene Impex".

Arī turpmāk "Lameko Impex" ir iecerējis finansiāli atbalstīt meitasuzņēmumus "Smiltene Impex" un "Silava Services and Logistics". Tāpat kompānija ir iecerējusi turpināt iekarot Tuvo Austrumu un Austrumāzijas tirgus, nostiprinoties tajos ar augstvērtīgiem un kvalitatīviem produktiem, kas būtiski nostiprinās kompānijas pozīcijas konkurences apstākļos.

2015.gadā "Lameko Impex" apgrozījums bija 20,05 miljoni eiro, bet peļņa - 35 066 eiro.

"Lameko Impex" darbības virzieni ir zāģmateriālu un tālākās pārstrādes produktu eksports, kā arī laku, līmju un abrazīvo materiālu vairumtirdzniecība.

Uzņēmums reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1 220 000 eiro. "Lameko Impex" vienīgais īpašnieks ir Vācijas kompānija "Baltika Holzindustrie GmbH".