"Rigvir" holdinga uzņēmuma "Latima" pamatkapitāls palielināts līdz vienam miljonam eiro

Rīga, 7.jūl., LETA. Stiprinot izaugsmi un attīstību, "Rigvir" holdinga uzņēmuma SIA "Latima" pamatkapitāls palielināts līdz vienam miljonam eiro, aģentūrai LETA pavēstīja holdinga pārstāvji.

Pēc Firmas.lv" datiem, iepriekš uzņēmuma pamatkapitāls bija 2846 eiro apmērā. Izmaiņas "Latima" pamatkapitālā reģistrētas 2017.gada 4.jūlijā.

"Rigvir" holdinga biznesa attīstības vadītājs Kārlis Urbāns skaidroja, ka pamatkapitāla palielināšana apliecina vēlmi stiprināt uzņēmuma pamatkapitāla bāzi, uzņēmuma ilgtermiņa ambīcijas, kā arī apstiprina nodomu tuvākajos gados novirzīt būtiskus līdzekļus uzņēmuma attīstībā gan būvējot "Labas ražošanas prakses" (GMP - no angļu valodas "Good Manufacturing Practice") prasībām atbilstošu laboratoriju un ražotni, gan investējot pētījumos.

Holdings patlaban strādā pie GMP standartiem atbilstošas ražotnes un laboratorijas būvniecības Rīgā, kurā līdz šim ieguldīti 750 000 eiro. Plānots, ka šogad šajā projektā, kurš sākts 2015.gadā, tiks investēti vēl 1,5 miljoni eiro. Tāpat šogad holdings zinātniskajos un klīniskajos pētījumos ieguldīs vismaz 400 000 eiro.

"Rigvir" holdingam patlaban ir 20 kontaktpunktu pasaulē, tā ražotais pretvēža medikaments reģistrēts trijās valstīs - Latvijā, Armēnijā un Gruzijā. Holdinga uzņēmumu konsolidētais apgrozījums 2016.gadā bija 5,23 miljoni eiro.

Holdings "Rigvir" apvieno uzņēmumu grupu, kuras darbība ir vērsta uz Latvijā izstrādāto vēža zāļu "Rigvir" ražošanu un attīstību pasaules tirgos. Šīs zāles ir reģistrētas melanomas ārstēšanai, bet klīniskajā praksē plaši tiek izmantotas arī vairāku citu ļaundabīgu audzēju ārstēšanā. Kopš 2011.gada "Rigvir" ir pilnībā kompensēts Latvijas iedzīvotājiem ar ļaundabīgās ādas melanomas diagnozi, bet 2015.gadā "Rigvir" tika iekļauts Nacionālā veselības dienesta apstiprinātajās klīniskajās vadlīnijās.