Zivju pārstrādes uzņēmuma "Sabiedrība IMS" apgrozījums pērn samazinājās par 29,6%

Rīga, 7.jūl., LETA. Zivju pārstrādes uzņēmums "Sabiedrība IMS" pērn strādāja ar 4,393 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 58% un sasniedza 1,007 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā gadā uzņēmums parakstīja vienošanos ar AS "Rietumu Banka" par kredītlīnijas pagarināšanu uz vienu gadu. Kredītlīnijas mērķis ir nodrošināt uzņēmumam apgrozāmos līdzekļus pietiekamā apmērā gatavās produkcijas krājumu uzturēšanai, kas saistīts ar zivju izejvielas kvalitātes sezonālo raksturu un nepieciešamību nodrošināt tās kvalitāti visa gada laikā.

Kompānijas vadība norāda, ka pamatlīdzekļu renovācija pēc investīciju programmas un nepārtraukts uzņēmuma plānveida darbs ļāva kompānijai aizvadītajā gadā samazināt izdevumus un optimizēt gatavās produkcijas pašizmaksu. Papildinot ražotās produkcijas sortimentu, uzņēmumam ik gadu izdodas paplašināt produkcijas realizācijas ģeogrāfiskos tirgus, papildinot pircējvalstu skaitu ar divām līdz trim valstīm gadā, norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka aizvadītajā gadā ir izveidojusi produktu līniju "Brisling sardines" speciāli ASV un Kanādas tirgum, ņemot vērā konkrēto reģionu specifiku un tirgus prasības. Produktu līnija ir orientēta uz veselīga un aktīva dzīvesveida ievērošanas piekritējiem, un tās mērķauditorija ir cilvēki vecumā no 20 līdz 30 gadiem. Aizvadītā gada otrajā pusē tirgū tika laista apgrozībā vel viena produktu līnija - četru veidu lašu salāti gan metāla kārbās un stikla burkās.

"Sabiedrība IMS" vadības ziņojumā arī teikts, ka, ņemot vērā vispārējās tirgus tendences un patērētāju prasības, 2016.gadā kompānija sāka izstrādāt jaunus produktus - vegānās pastētes un deserta pastētes. Uzņēmuma speciālisti aizvadītajā gadā turpināja izpētīt pieprasījumu pēc zivju konserviem Austrumu un Rietumu tirgos.

2017.gadā uzņēmuma ražošanas bāzi plānots pastiprināt ar jaunām ražošanas līnijām un produktiem, kurus kompānija ražo ar jauniem zīmoliem. Tāpat šogad plānots palielināt augsti rentablas produkcijas ražošanas apmēru. Šogad plānots aktīvi strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jauno produktu prezentācijām.

Jau ziņots, ka "Sabiedrība IMS" 2016.gadā strādāja ar 6,24 miljonu eiro apgrozījumu un 637142 eiro zaudējumiem, liecina informācija "Firmas.lv".

"Sabiedrība IMS" ir reģistrēta 2001.gadā un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. Kompānija pieder SIA "Austrumu tirdzniecības grupa".