"Ventspils zivju konservu kombināts" apgrozījums pērn samazinājies par 38,6%

Rīga, 7.jūl., LETA. Zivju pārstrādes uzņēmumam "Ventspils zivju konservu kombināts" pagājušajā gadā strādāja ar 3,267 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 38,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās divas reizes - līdz 261 327 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītājā gadā uzņēmums turpināja darboties tradicionālajos eksporta tirgos galvenokārt NVS valstīs, kurās turpinājās ekonomiskā lejupslīde, negatīvi ietekmējot importa apmēru. To var attiecināt uz tādām valstīm, kā piemēram, Ukraina, Moldova un Uzbekistāna. Kompānijas vadība norāda, ka jau esošajam aizliegumam ievest konservus Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā aizvadītajā gadā pievienojās aizliegums tos ievest arī Kirgizstānā.

""Ventspils zivju konservu kombināts" ir procesā, lai pārorientētos uz citiem stabilākiem tirgiem," norāda "Ventspils zivju konservu kombināta" vadība, piebilstot, ka šāds process prasa ilgu laiku un papildu finanšu ieguldījumus. Šajā jomā sāktais projekts ar SIA "Karavela", kurai ar "Ventspils zivju konservu kombinātu" daļa akcionāru ir kopīgi, dod cerības palielināt ražošanas apmērus 2018.gadā.

Kompānijas vadība norāda, ka "Ventspils zivju konservu kombināts" turpina strādāt savos atlikušajos tradicionālajos tirgos Ukrainā, Moldovā un citos, uz kuriem neattiecas Krievijas un ar to saistīto tirgu noteiktais Latvijas zivju konservu produkcijas importa aizliegums. Tāpat turpinās produkcijas ražošana SIA "Karavela" klientiem Rietumeiropas un trešo valstu tirgos. Jau apmēram trīs gadus kompānija veic priekšdarbus ieiešanai Ziemeļamerikas tirgū. Attiecīgais projekts norisinās kopā ar SIA "Karavela". Projekta ietvaros "Ventspils zivju konservu kombinātā" tiks ražoti blanšēti produkti, kā arī ir uzstādīta jauna ražošanas līnija, kuras iegādē ieguldītās investīcijas daļēji sedz "Ventspils zivju konservu kombināts".

"Ventspils zivju konservu kombināts" vadība atzīmē, ka "Ventspils zivju konservu kombināta" nosūtītā produkcijas izmēģinājuma partija vienam no lielākajiem tirdzniecības tīkliem ASV - "Bumbel Bee Seafoods" - ir saņēmusi kvalitātes akceptu un jūlijā vai augustā "Ventspils zivju konservu kombināts" iecerējis sākt reālu ražošanas procesu šim projektam. "Produkcijas veidam ir augstāka cena un lielāka pievienotā vērtība, kas pie plānotā ražošanas apmēra 1,5 miljoni kārbu mēnesī ļaus "Ventspils zivju konservu kombinātam" strādāt bez zaudējumiem un segt šobrīd negatīvo pašu kapitālu," norāda kompānijas vadība. Papildu uz esošajām šprotu ražošanas līnijām uzņēmums iecerējis ražot produkciju Japānas klientam "Mitsui Foods".

"Ventspils zivju konservu kombināts" 2015.gadā strādāja ar 5,322 miljonu eiro apgrozījumu un 534 186 eiro zaudējumiem.

"Ventspils zivju konservu kombināts" ir dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,835 miljoni eiro. "Ventspils zivju konservu kombināts'' iekļauts uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vadītajā kompānijā SIA "AB Holding", kurā ir arī SIA "Rēzeknes gaļas kombināts".