Mēbeļu ražotājs "Kvist" ieguldīs 580 932 eiro jaunās aspirācijas sistēmās

Rīga, 6.jūl., LETA. Mēbeļu ražotāja SIA "Kvist", kas savulaik iegādājās mēbeļu rūpnīcu "Laiko", plāno ieguldīt 580 932 eiro jaunu aspirācijas sistēmu iegādē un uzstādīšanā kompānijas ražotnē Upmalās, Mālpils novadā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projekta īstenošanai bija izsludināts iepirkumu konkurss, kurā uzvarēja Dānijas kompānija AS "Moldow", kas arī bija vienīgā pretendente aspirācijas sistēmu piegādei un uzstādīšanai.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2018.gada 28.decembrim, piesaistot Eiropas Savienības (ES) finansējumu programmā "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē".

LETA jau ziņoja, ka "Kvist" kopumā plāno ieguldīt vairāk nekā miljons eiro elektroenerģijas un siltuma izmaksu samazināšanā.

Kompānijas tehniskais direktors Gints Žukovskis aģentūrai LETA šogad martā paskaidroja, ka "Kvist" plāno iegādāties un uzstādīt jaunas aspirācijas sistēmas kompānijas ražotnē Tīnes ielā 1, Upmalās, Mālpils novadā. Tādējādi kompānija plāno samazināt izmaksas par siltumu un elektrību. Tāpat uzņēmums tuvākā laikā plāno ieguldīt papildus 200-300 000 eiro ēku siltināšanas projektā, kā arī kompresora staciju nomaiņā pret jaunām, lai samazinātu elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņu.

"Kvist Industries" bankrotējušo mēbeļu rūpnīcu "Laiko" Mālpilī iegādājās 2011.gada novembrī, pārpērkot to no "Swedbank". "Laiko" iepriekš bija iekļauts "Sāgas" grupā līdzās uzņēmumiem "Sāga", "Tuko T", "Chair Baltic", "Saga logs" un "Druveli".

Pēc "Firmas.lv" datiem, "Kvist" reģistrēta 2011.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 268 eiro. Kompānijas pamatdarbība ir liekti līmētu un masīvkoka mēbeļu un mēbeļu detaļu ražošana. "Kvist" 2016.gadā strādāja ar 22,159 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 55,1% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 600 415 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.