Tūroperatora "Novatours" apgrozījums pērn samazinājās par 5%

Rīga, 6.jūl., LETA. Tūroperatora SIA "Novatours" apgrozījums pērn bija 20,778 miljoni eiro, kas ir par 5% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt tā peļņa pieauga 12,2 reizes, sasniedzot 446 986 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Atbilstoši ziņojumam, uzņēmums aizvadītajā gadā pievērsa lielu uzmanību sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un mārketinga pakalpojumiem. Tāpat tika veikti pasākumi lidojumu ģeogrāfijas paplašināšanai un jaunu čartera maršrutu atklāšanai.

Pērn, pielietojot jaunas tehnoloģijas, uzņēmums sāka izmantot jaunus pārdošanas kanālus. Tūrisma pakalpojumu sfērā tika izstrādāti un uzsākta jaunu tūrisma produktu darbība. Izmantoto pakalpojumu komplekss pagājušajā gadā sekmēja uzņēmuma darbību ar pozitīviem rezultātiem.

Ziņojumā norādīts, ka "Novatours" turpmākā attīstība notiks atbilstoši izstrādātajai stratēģijai, kas vērsta uz uzņēmuma pārdošanas apjomu un tirgus daļas pakāpenisku palielināšanu. Tāpat tiks attīstīta jauna lidojumu ģeogrāfija un piedāvāti jauni čartera maršruti.

Iepriekšminēto mērķu sasniegšanai īstenojamo pasākumu vidū ir mārketinga aktivitātes, tostarp reklāmas, jaunu datortehnoloģiju ieviešana pārdošanas jomā, dažādas klientu piesaistīšanas akcijas, semināri un citi pārdošanu veicinoši pasākumi. Vienlaikus tiks aktīvi strādāts ar jaunajiem projektiem un visiem nepieciešamajiem pasākumiem attiecību uzlabošanai ar tajos iesaistītajiem dalībniekiem, lai paaugstinātu pārdošanas apjomus un iekarotu tirgus pozīcijas.

Kā aģentūrai LETA gada sākumā pastāstīja "Novatours" direktors Leonīds Močeņovs, kompānijas pārdošanas rezultāti pagājušajā gadā saglabājās 2015.gada līmenī.

Viņš atzīmēja, ka gada sākumā nedaudz samazinājās pieprasījums pēc ceļojumiem uz Turciju un Ēģipti, bet 2016.gada otrā pusē pieprasījums pēc ceļojumiem uz šiem galamērķiem atkal stabilizējās.

Močeņovs sacīja, ka šogad papildu jau esošajiem ceļojumu galamērķiem kompānija piedāvā četrus jaunus galamērķus - ceļojumus uz Melnkalni, Madeiru, Maljorku un Dubrovniku Horvātijā.

Tāpat viņš norādīja, ka uzņēmums aktīvi piedalās darba grupā, kas strādā pie jaunās Eiropas Parlamenta un Eiropas Padomes Komplekso ceļojumu direktīvas ieviešanas. Pēc Močeņova teiktā, direktīvas prasību ieviešana ļaus ceļotājiem būt drošākiem par naudas ieguldījumu pakalpojuma saņemšanā, kā arī stiprinās nozares tēlu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2015.gadā "Novatours" apgrozījums bija 21.861 miljons eiro, kas ir par 11,4% vairāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās 9,1 reizi un bija 36 613 eiro.

Kompānija "Novatours" dibināta 2000.gadā. Tās galvenās biznesa aktivitātes ir komplekso tūrisma braucienu organizēšana un čartera lidojumu pakalpojumu pārdošana. "Novatours" pamatkapitāls ir 176 435 eiro, un tā vienīgais īpašnieks ir Lietuvas uzņēmums "Novaturas Akcine Bendrove".