"Arbor Medical korporācija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā samazinājās par 24,3%

Rīga, 5.jūl., LETA. Medicīnas iekārtu un preču tirgotājas SIA "Arbor Medical korporācija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.decembra līdz 2016.gada 30.novembrim, bija 13,965 miljoni eiro, kas ir par 24,3% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet uzņēmuma peļņa bija 76 936 eiro, kas ir samazinājums par gandrīz piecām reizēm, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums iepriekšējā finanšu gadā bija 18,446 miljoni eiro, bet peļņa - 375 600 eiro.

Vadības ziņojumā teikts, ka šādu apgrozījuma samazinājumu galvenokārt radījis kritums piegādes apjomos uz Eiropas Savienības (ES) un citām valstīm. Tāpat samazinājumu veicinājuši veselības aprūpes ierobežotie līdzekļi valsts medicīnas iestādēm attiecībā uz jaunu iekārtu iegādi bez papildfinansējuma. "Arbor Medical korporācijas" rādītājus ietekmēja arī tas, ka pagājušajā finanšu gadā uzņēmuma klientiem bijusi ierobežota ES līdzekļu pieejamība.

Šajā finanšu gadā uzņēmums plāno pārdošanas apjomu pieaugumu, ko veicinās ES līdzekļu pieejamība uzņēmuma klientiem, kā arī darba efektivitātes paaugstināšana. Vienlaikus uzņēmums prognozē grūtības ar naudas plūsmu, jo medicīnas iestādes nevarēs laicīgi norēķināties par piegādāto preci un sniegtajiem pakalpojumiem.

Uzņēmums šajā finanšu gadā iecerējis paplašināt piedāvāto produktu un pakalpojumu klāstu, sekmējot ciešāku sadarbību ar klientiem un paplašinot darbību apmācību jomā, norādīts vadības ziņojumā.

SIA "Arbor Medical korporācija" reģistrēta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 500 eiro, tā kapitāldaļas pieder Dacei Rātfelderei - 83,33%, Sigitai Kalniņai - 8,33%, Maijai Grigānei - 8,33%.