Cūkkopības uzņēmuma "Vaiņodes bekons" apgrozījums pērn pieauga par 0,5%

Rīga, 4.jūl., LETA. Cūkkopības uzņēmums SIA "Vaiņodes bekons" pagājušajā gadā strādāja ar 4,015 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 2% un bija 385 587 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Vaiņodes bekona" apgrozījums pērn pieauga saistībā ar cūkgaļas cenu kāpumu. 2016.gadā kompānija izaudzēja un realizēja cūkas ar kopējo dzīvsvaru 3817 tonnas, kas ir par 4,3% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Eksporta īpatsvars pērn sasniedza 60% no kopējā realizācijas apmēra.

Kompānijas vadība arī norāda, ka, neraugoties uz mainīgajiem tirgus apstākļiem un Āfrikas cūku mēra radīto apdraudējumu, "Vaiņodes bekons" kopumā spēja pagājušo gadu noslēgt ar peļņu. Peļņu nodrošināja pārējie saimnieciskās darbības ieņēmumi.

"Vaiņodes bekona" vadība informē, ka pērn kompānija turpināja investēt ganāmpulka atjaunošanā, kā arī ar Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu paaugstināja fermu kompleksa biodrošību, izbūvējot papildu žogus un paaugstinot transporta dezinfekcijas efektivitāti. Kompānija 2016.gadā turpināja atjaunot aizgaldus, uzlabot cūku turēšanas apstākļus un paaugstināt ražošanas efektivitāti.

Arī 2017.gadā kompānija plāno turpināt paaugstināt ražošanas efektivitāti, investējot ganāmpulka atjaunošanā, kā arī šķidrās ēdināšanas tehnoloģisko iekārtu atjaunošanā. Papildus kompānija plāno izvērtēt cūku nobarošanas kompleksa lietderību.

2015.gadā "Vaiņodes bekons" strādāja ar 3,995 miljonu eiro apgrozījumu un 378 065 eiro peļņu.

"Vaiņodes bekons" ir reģistrēts 1998.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,463 miljoni eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir "Vaiņode Agro Holding".