Topošajā kvartālā "Decco centrs" aizņemti jau 70% telpu

Rīga, 4.jūl., LETA. Topošajā interjera un dizaina priekšmetu tematiskajā kvartālā "Decco centrs" Rīgā, Katlakalna ielā patlaban aizņemti jau 70% telpu, aģentūru LETA informēja "Decco centrs" pārstāve Lelde Valeika.

Četru ēku komplekss atradīsies Rīgā, Katlakalna ielā 6d un apvienos salonveikalus, biroju un noliktavu telpas vairāk nekā 13 500 kvadrātmetru platībā. "Decco centrs" būs līdz šim vērienīgākais šāda veida projekts Baltijas valstīs, un tā attīstībā ieguldīti 10 miljoni eiro. Kvartāla būvniecību plānots pabeigt gada nogalē.

Jau šobrīd zināms, ka "Decco centrs" dizaina priekšmetu tematiskajā kvartālā būs pārstāvēti tādi uzņēmumi kā: cēlkoka mēbeļu ražotāji "Wenden" ar ekspozīciju 400 kvadrātmetru platībā, "Nakts mēbeles" ar guļamistabas mēbeļu un aksesuāru ekspozīciju 500 kvadrātmetru platībā, Baltijas lielākais virtuves mēbeļu ražotājs "Arens" ar ekspozīciju 300 kvadrātmetru platībā, viens no lielākajiem santehnikas tirdzniecības uzņēmumiem Latvijā "Sonel" ar santehnikas ekspozīciju 350 kvadrātmetru platībā, UPB holdinga grupas uzņēmums "H&L studija", kas ir viens no Latvijas tirgus līderiem flīžu tirdzniecībā, ar salonveikala platību vairāk nekā 500 kvadrātmetru platībā.

Tāpat "Decco centrs" kvartālā atradīsies specializētais durvju tirdzniecības uzņēmums "Prodex" ar ekspozīciju 300 kvadrātmetru platībā, Rietumeiropas mēbeļu un interjera priekšmetu ražotāju pārstāvis "Nest studija" ar ekspozīciju 280 kvadrātmetru platībā, Rietumeiropas mēbeļu un interjera priekšmetu ražotāju pārstāvis "DecoRoom" ar ekspozīciju 270 kvadrātmetru platībā un apgaismes risinājumu uzņēmums "Gaisma un Serviss" ar Latvijas dizaina lampu ražotāju "LaLampa" ekspozīciju 250 kvadrātmetru platībā.

Valeika uzsvēra, ka ar virkni ražotāju un tirgotāju pārstāvju joprojām norit aktīvs sarunu process, un pilns "Decco centra" nomnieku uzskaitījums būs zināms rudenī.

No kopējās kvartāla platības 65% būs atvēlēti salonveikaliem un birojiem, 35% - noliktavām. Katram salonveikalam paredzēta individuāla ieeja, iekārtojums un klimata kontrole, plašas, labi pārskatāmas ekspozīcjas, lieli vitrīnlogi, kā arī dabisks apgaismojums.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka, ieguldot 10 miljonus eiro, Rīgā, Katlakalna ielā 6d sākta Baltijā lielākā interjera un dizaina priekšmetu tematiskā kvartāla "Decco centrs" būvniecība. Ēku būvniecības ģenerāluzņēmējs ir SIA "Merks", savukārt līdzfinansējumu kvartāla attīstībai "Decco centrs" piesaistījis no AS "Swedbank".

Pēc attīstītāju aplēsēm, apmeklētājiem, kā arī interjera un dizaina profesionāļiem šeit būs pieejami vairāk nekā 25 salonveikali, kuros savas preces piedāvās vadošie nozares uzņēmumi.

SIA "Decco centrs" ir reģistrēta šā gada 4.martā ar 2800 eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir Igaunijas uzņēmumi "OIM Holding", "Greatway", "Protrading Grupp" un "Estate Capital", kuriem katram pieder 25% kapitāldaļu.