Vairumtirgotāja "Sanitex" apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 4,5%

Rīga, 3.jūl., LETA. Saimniecības un pārtikas preču vairumtirgotājs "Sanitex" pagājušajā gadā strādāja ar 264,856 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 2,1 reizi un bija 647 062 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Tostarp "Sanitex" ieņēmumi no vairumtirdzniecības Latvijā 2016.gadā pieauga par 4,4% un sasniedza 259,8 miljonus eiro, bet kompānijas ieņēmumi no eksporta darījumiem pērn veidoja 5,056 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 8,2%.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gadā "Sanitex" veiksmīgi attīstīja darbību viesnīcu, restorānu, bāru un kafejnīcu jeb HoReCa segmentā, palielinot apgrozījumu par 20%. "Tas panākts pateicoties klientu skaita palielinājumam, kā arī būtiskam sortimenta pieaugumam," skaidrots vadības ziņojumā.

Tāpat kompānijas vadība piebilst, ka pagājušajā gadā būtiski palielināta "Sanitex" darbība saldēto preču un termo preču kategorijā, paplašinot sortimentu un tādējādi palielinot arī apgrozījumu.

"Sabiedrībai ir vairāki plāni saimnieciskās darbības attīstīšanai, kas var veicināt apgrozījuma pieaugumu, kā arī pozīciju nostiprināšanu tirgū," teikts vadības ziņojumā.

2015.gadā uzņēmums strādāja ar 253,414 miljonu eiro apgrozījumu un 1,369 miljonu eiro peļņu.

Jau vēstīts, ka šogad aprīlī pabeigts "Sanitex" grupas uzņēmumu reorganizācijas process, kura ietvaros "Sanitex" tika pievienotas kompānijas SIA "Promo Cash & Carry", SIA "Baltic Trade Network", SIA "Sanitex Latvia", SIA "Karsten Horeca" un SIA "Karsten International".

"Sanitex" ir reģistrēts 1993.gada beigās, un tā pamatkapitāls ir 1,79 miljoni eiro. Uzņēmuma pamatdarbība ir saimniecības un pārtikas preču vairumtirdzniecība un tās vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Sanitex".