"Ludzas maiznīca" apgrozījums pērn pieaudzis par 3%

Rīga, 30.jūn., LETA. Konditorejas un kulinārijas izstrādājumu ražotājs un mazumtirgotājs "Ludzas maiznīca" pagājušajā gadā strādāja ar 3,043 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3% vairāk nekā 2015.gadā, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga divas reizes un sasniedza 15 203 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotais kompānijas gada finanšu pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā norādīts, ka aizvadītajā gadā "Ludzas maiznīca" par 1,38% palielināja konditorejas un kulinārijas produktu ražošanas apmēru. Pagājušajā gadā saistībā ar divu jaunu tirdzniecības vietu atvēršanu augustā Zilupē uzņēmums par 78 249 eiro palielināja apmērus mazumtirdzniecībā.

Uzņēmuma vadība atzīst, ka kompānijas finansiālais stāvoklis pērn pasliktinājās. Zaudējumi pērn izveidojās saistībā ar papildu ieguldījumiem tirdzniecības vietu atvēršanā, kas bija nepieciešami produkcijas realizācijas veicināšanai. Kompānijas darbības rezultātus negatīvi ietekmēja arī iepirkto izejvielu, pakalpojumu un degvielas cenu kāpums.

Nākotnē "Ludzas maiznīca" paredz turpināt darboties un attīstīties, kā arī meklēt arvien jaunus produkcijas realizācijas tirgus. Tāpat iecerēts strādāt pie jaunu konditorejas un kulinārijas izstrādājumu veidu ražošanas un pārskatīt pārdošanas cenu politiku. Kompānija plāno arvien vairāk nomainīt vecās ražošanas iekārtas pret jaunām, modernākām, kas neprasītu tik daudz darba roku.

LETA jau vēstīja, ka 2015.gadā "Ludzas maiznīca" strādāja ar 2,954 miljonu eiro apgrozījumu un 7662 eiro zaudējumiem.

"Ludzas maiznīcas" pamatdarbība ir konditorejas un kulinārijas izstrādājumu ražošana un mazumtirdzniecība. Kompānija ir reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 147 254 eiro. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Amanda Lukašenoka.